Η φίμωση της «Ε» και τα σχέδια του ΟΤΕ

Νίκος Μποζιονέλος
Η φίμωση της «Ε» και τα σχέδια του ΟΤΕ

bet365

Τι συμβαίνει στην «Ελευθεροτυπία», εξαίρεση από την απεργία ζήτησε η ΝΕΡΙΤ ελέω Ολυμπιακού και αποκαλύψεις Μιχάλη Τσαμάζ για ΟΤΕ.
«Μαύρο» α λα ΕΡΤ στο site της «Ε» και μπλόκο στην κυριακάτικη. Εκπληκτοι οι εργαζόμενοι και οι δημοσιογράφοι στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» (enet.gr) διαπίστωσαν ότι αποκλείστηκαν από κάθε πρόσβαση στο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου της ιστοσελίδας. Η απόφαση ήταν της ιδιοκτήτριας εταιρείας «Τρίψη Οψη ΑΕ» του Χάρη Οικονομόπουλου και έλαβε χώρα αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι αύριο, Δευτέρα (έπειτα από εννέα ημέρες απεργίας).
Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την προκλητική ενέργεια – φίμωση της ενημέρωσης, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση υποσχόμενη ότι «θα κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να μην περάσει το ιδιότυπο lock out του κυρίου Οικονομόπουλου, εκφράζοντας συμπαράσταση στους επί 9 μήνες απλήρωτους συναδέλφους».
Μετά το «μαύρο», η ιδιοκτησία της «Ε» απαγόρευσε την εκτύπωση της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», παρότι το φύλλο ήταν έτοιμο να τυπωθεί, προχωρώντας σε αναστολή της έκδοσης της καθημερινής και της κυριακάτικης έκδοσης, καθώς και της ηλεκτρονικής μορφής της.
Οι εργαζόμενοι της «Ε» ζητούν δημόσια συμπαράσταση από όσους πιστεύουν στην ελευθερία του Τύπου, στο δικαίωμα στην εργασία που πληρώνεται και στην ίδια τη δημοκρατία και ανήρτησαν διαδικτυακά την έκδοση που δεν κυκλοφόρησε (μπορείτε να τη βρείτε εδώ).
Αναπτύσσεται ο ΟΤΕ. Αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, κάνοντας λόγο για βελτίωση του οικονομικού κλίματος εμφανίστηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο του οικονομικού συνεδρίου για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών που διοργάνωσε η Morgan Stanley. Ο επικεφαλής του ΟΤΕ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για εξαγορά του 10% του ΟΤΕ από την Deutsche Telekom και επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του ομίλου για τη ρουμανική αγορά.
Λογικά, κανονικά. Η ΝΕΡΙΤ ζήτησε από την πρώτη στιγμή εξαίρεση από την 24ωρη απεργία της Τετάρτης προκειμένου να μεταδοθεί με περιγραφή ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη. Λογικά η ΕΣΗΕΑ δεν θα πει «όχι».
Σνούκερ. Πρεμιέρα για το αγγλικό πρωτάθλημα σνούκερ από την Τρίτη 25 Νοεμβρίου, που θα καλύψουν με ζωντανές μεταδόσεις τα κανάλια Eurosport και Eurosport 2.
«Μία» μείον… ένας. Με ένα άτομο λιγότερο συνεχίζει η ομάδα της εκπομπής «Μία» με την Τατιάνα Στεφανίδου στη μεσημεριανή ζώνη του STAR καθώς αποχώρησε από την ομάδα της ο Γιώργος Παπαϊωάννου. Και μέσω social media διέψευσε ότι αυτό έγινε λόγω χαμηλής τηλεθέασης.
Πελαργός. «Ο κόσμος που με βλέπει και με παρακολουθεί καθημερινά ή σποραδικά ξέρει και χαίρεται για εμένα. Ελπίζω να χαίρεστε κι εσείς οι δημοσιογράφοι. Μόνο εσείς με ρωτάτε αν είμαι έγκυος» σχολίασε τα τεκταινόμενα της ζωής της η Ελενη Μενεγάκη. Από τις περιπτώσεις που δεν έχει ενημερώσει εγκαίρως τους δημοσιογράφους που θα ψωνίσει ή που θα φάει.

Nίκος Μποζιονέλος (e-mail: nbozionelos@gmail.com)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα