Πλήρης προσέγγιση του αυθεντικού Μαραθωνίου σε ένα βιβλίο…

Νίκος Μποζιονέλος
Πλήρης προσέγγιση του αυθεντικού Μαραθωνίου σε ένα βιβλίο…

bet365

Οι εκδόσεις ΣΑΛΤΟ και ο δημοσιογράφος –συγγραφέας Γιάννης Μαμουζέλος, παρουσίασαν στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, στην Αθήνα, το βιβλίο «THE AUTHENTIC ATHENS MARATHON – History and Great moments 1896 to the Present».
Ένα πλήρες χρονικό, που παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο την ιστορία και τη διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δικαιωματικά αποκαλείται αυθεντικός.
Το βιβλίο, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ντοκουμέντα, αφηγείται με γλαφυρό τρόπο ολοκληρωμένη την ιστορία του αυθεντικού δρόμου της ιστορίας και της δόξας, που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας και γίνεται «σκοπός ζωής» για χιλιάδες ξένους δρομείς κάθε χρόνο.
Οι μύθοι ξεχωρίζουν από την πραγματικότητα, τα λάθη, οι παραλείψεις του παρελθόντος διαγράφονται, οι αλήθειες παίρνουν τη σωστή διάσταση μέσα από τις 170 σελίδες του συναρπαστικού βιβλίου. Η ελληνική απάντηση σε όποιες ασάφειες ή παρερμηνείες απαντώνται στη διεθνή αθλητική βιβλιογραφία για τις ρίζες και την μήτρα του Μαραθωνίου.
Το βιβλίο είναι μια πλήρης προσέγγιση του αυθεντικού Μαραθωνίου και όλων των παραμέτρων που τον κάνουν ένα πολιτιστικό, τουριστικό, οικονομικό και κοινωνικό γεγονός.
Ένα «μυθιστόρημα» με πραγματικά γεγονότα, που απαντά σε όλα όσα θέλουν και πρέπει να γνωρίζουν οι χιλιάδες ξένοι δρομείς που καλύπτουν κάθε χρόνο 42.195μ στην αυθεντική διαδρομή, αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες δρομείς, φίλαθλοι, μελετητές κ.α. στο εξωτερικό.
Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν οι πρόεδροι της AIMS Paco Borao & AIPS Europe Γιάννης Δάρας και πολλοί προσκεκλημένοι από το χώρο των ΜΜΕ και του αθλητισμού.
Οι ομιλητές Κώστας Παναγόπουλος (πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ), Κώστας Γεωργιάδης (καθηγητής Πανεπ. Πελοποννήσου, επ. κοσμήτορας ΔΟΑ), Σωτήρης Τριανταφύλλου, (δημοσιογράφος, πρόεδρος ΠΣΑΤ), Μαρία Πολύζου (μέλος οργ. Επιτροπής ΑΜΑ, κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ μαραθωνίου) μίλησαν για την ποιότητα και πληρότητα του βιβλίου και το πλήθος των εξαιρετικά χρήσιμων και τεκμηριωμένων στοιχείων που περιέχει.
Ο συγγραφέας Γ. Μαμουζέλος τόνισε τη σημασία που έχει το βιβλίο για να κατανοήσουν οι ξένοι τους λόγους για τους οποίους ο χαρακτηρισμός αυθεντικός δικαιωματικά ανήκει στον Μαραθώνιο της Αθήνας.
 

Τελευταία Νέα