Σε Vodafone-Wind καταλήγει η Forthnet-NOVA

Gazzetta team
Σε Vodafone-Wind καταλήγει η Forthnet-NOVA

bet365

Τι αποκαλύπτουν οι εσωτερικές διεργασίες στην υπό εξαγορά εταιρία
Η λύση της εξαγοράς της Forthnet-NOVA από την κοινοπραξία Vodafone-Wind προκρίνεται όπως δείχνουν καθώς οι εσωτερικές διεργασίες του ομίλου δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του sofokleousin.gr και της Χριστίνας Τζογανάκη.
Η ολοκλήρωση της απορρόφησης της Multichoice-NOVA από τη Forthnet σε αυτή τη φάση και ενώ η προσφορά του ΟΤΕ αφορά την εξαγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης «ελεύθερης βαρών» σε συνδυασμό με την απόκτηση των δικαιωμάτων του Champions και του Europa League από τον ΟΤΕ επαναπροσδιορίζουν το σκηνικό.
Εγκυρες πηγές αναφέρουν ότι μετά την απόκτηση από την ΟΤΕ TV των δικαιωμάτων των δυο διοργανώσεων η αξία της NOVA, που αποτελεί το σημαντικότερο asset της Forthnet υποχωρεί, δίνοντας το στίγμα ότι θα επιχειρηθεί επαναδιαπραγμάτευση και μείωση του προσφερόμενου τιμήματος το οποίο ήταν στα 1,9 ευρώ ανά μετοχή για το σύνολο των μετοχών που ελέγχουν οι δυο εταιρίες στην Forthnet.
Τα κλειδιά κρατούν όμως οι Άραβες βασικοί μέτοχοι, αλλά οι πιέσεις για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το deal είναι πολύπλευρες, τόσο από τις τράπεζες όσο και από τις συνθήκες οξυμένου ανταγωνισμού που επικρατούν στην αγορά.
Υπ αυτό το πρίσμα Vodafone και Wind θα αποκτήσουν τη Forthnet, την οποία θα βγάλουν από το Χρηματιστήριο εν ώ στη συνέχεα θα τη μετατρέψουν σε «χονδρέμπορο» υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης και της οποίας το περιεχόμενο θα αγοράζουν οι δυο εταιρίες κινητής πουλώντας το σε πακέτα τους.
 

Τελευταία Νέα