Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Θερινού Σχολείου του ΠΣΑΤ

Gazzetta team
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Θερινού Σχολείου του ΠΣΑΤ

bet365

Ολοκληρώθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 οι εργασίες του 1ου Θερινού Σχολείου Αθλητικών Συντακτών που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία.
Στις τετραήμερες εργασίες του 1ου Θερινού Σχολείου, με θέμα «ΜΜΕ και Αθλητισμός στην ψηφιακή εποχή», δόθηκαν διαλέξεις από 15 εισηγητές (δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί και ειδικοί σε σχέση με το θέμα). Το Σχολείο παρακολούθησαν δημοσιογράφοι, φοιτητές και σπουδαστές δημοσιογραφίας, καθώς και αθλητές και ολυμπιονίκες.
Εισηγητές στο 1ο Θερινό Σχολείο ήταν οι: Γιάννης Μαμουζέλος (Δημοσιογράφος-Συγγραφέας), Τάσος Παπαχρήστου (Δημοσιογράφος, Υπεύθυνος Τύπου Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής), Έφη Ζίκουλη (Δημοσιογράφος), Αργύρης Μακρής (Φωτορεπόρτερ), Charles Camenzuli (Δημοσιογράφος, Γενικός Γραμματέας AIPS Europe), Σταύρος Κοντακτσής (Ειδικός στα social media), Κώστας Ντάλτας (Μέλος Δ.Σ. ΠΣΑΤ, Δημοσιογράφος), Ανδρέας Δημάτος (Δημοσιογράφος, Διευθυντής Εφημερίδας «Goal News»), Γιώτα Αντωνοπούλου (Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πρόεδρος ΕΤΑΠ ΜΜΕ), Διονύσης Γάγγας (Σύμβουλος Διοίκησης και Εκπαίδευσης Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας), Κώστας Γεωργιάδης (Καθηγητής, Επίτιμος Κοσμήτορας ΔΟΑ, Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής, Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), Κωνσταντίνα Γογγάκη (Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, ΤΕΦΑΑ), Τάκης Αλεξόπουλος (Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), Παναγιώτης Σπηλιόπουλος Ph.D., (Δημοσιογράφος), Βαγγέλης Ιωάννου (Δημοσιογράφος, Επικεφαλής Αθλητικής Διεύθυνσης ΝΕΡΙΤ).
Την Κυριακή το πρωί διεξήχθη συζήτηση που συντόνισε ο επίτιμος πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος με τους αθλητές του στίβου Στέλιο Δημότσιο (400 μέτρα, συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες 2000, 2004, 2008) και Κωνσταντίνο Μπεντάι (400 μέτρα με εμπόδια), οι οποίοι ήταν εκ των μετεχόντων του Θερινού Σχολείου, όπως και η Σοφία Παπαδοπούλου (χάλκινη ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας στο Πεκίνο το 2008). Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με τις παρεμβάσεις των συνέδρων και την ομιλία του Συμβούλου Διοίκησης και Εκπαίδευσης Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Διονύση Γάγγα.
Χαιρετισμούς και παρεμβάσεις στο συνέδριο έκαναν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ήλιδας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο πρόεδρος της AIPS Europe Γιάννης Δάρας, ο Aʼ αντιπρόεδρος της AIPS Esat Yilmaer και ο πρόεδρος του τμήματος ΜΜΕ και Πληροφορικής των ΤΕΙ Πύργου Λάμπρος Δρόσος.
Παρέμβαση μέσω Skype έγινε από τον πρόεδρο της AIPS Gianni Merlo, ενώ παρόντες στις εργασίες ήταν ακόμη ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Ηπείρου Πελοποννήσου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) Κυριάκος Κορτέσης, ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Δεββές και η πρόεδρος του τμήματος Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων του ΤΕΙ Πύργου Αναστασία Ζαφειροπούλου.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της Δ.Ο.Α. στην Αρχαία Ολυμπία, στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο και να θαυμάσουν τα εκθέματα που φιλοξενούνται και παραπέμπουν στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.
Το Δ.Σ του ΠΣΑΤ ευχαριστεί θερμά την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία για την αμέριστη συμπαράσταση και την άψογη διοργάνωση του 1ου Θερινού Σχολείου Αθλητικών Συντακτών, που ευελπιστεί να γίνει θεσμός.
 

Τελευταία Νέα