Οι «Ευρωπαίοι» μας και οι αντίπαλοί τους στην TV!

Νίκος Μποζιονέλος
Οι «Ευρωπαίοι» μας και οι αντίπαλοί τους στην TV!

bet365

Τα… φώτα πέφτουν, τηλεοπτικά, στην Ευρώπη με σπουδαία ματς το Σαββατοκύριακο. Πού μεταδίδονται αλλά και όλοι οι αγώνες των αντιπάλων των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη. Λογοκρισία στη ΝΕΡΙΤ, «κόντρα» ΝΔ με ένα… «Ποντίκι», διώξεις για το ALTER!
Την προσεχή Τρίτη ξεκινούν οι αγώνες των ομίλων του Champions League και την Πέμπτη οι αντίστοιχοι του Europa League με τέσσερις ελληνικές ομάδες να ρίχνονται στη… μάχη.
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Τρίτη την Ατλέτικο.
Το Ολυμπιακός – ΟΦΗ μεταδίδεται το Σάββατο 13/9 στις 20:30 από το Novasports 2 σε περιγραφή του Γιώργου Λυκουρόπουλου και ρεπορτάζ Νίκου Γαβαλά και Γιώργου Αργυρόγλου.
Το derbi madrilène ανάμεσα σε Ρεάλ και Ατλέτικο στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» μεταδίδεται live το Σάββατο 13/9 στις 21:00 από το OTE Sport 2 σε περιγραφή Αλέξη Σπυρόπουλου.
Από τις αντιπάλους του Ολυμπιακού, «τηλεοπτική» είναι και η Γιουβέντους η οποία υποδέχεται, επίσης Σάββατο 13/9, στις 21:45 την Ουντινέζε με μετάδοση από το OTE Sport 1 σε περιγραφή Μάνου Σπανόπουλου.
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Πέμπτη την Ντινάμο Μόσχας.
Το ΑΕΛ Καλλονής - Παναθηναϊκός μεταδίδεται την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στις 20:30 από το Novasports 1 σε περιγραφή του Γιώργου Λιώρη και ρεπορτάζ του Νίκου Κωνσταντόπουλου και του Νίκου Τζουάννη.
Η Ντινάμο δοκιμάζεται στην έδρα της Ζενίτ για τη ρώσικη Premier Liha και ο αγώνας της μεταδίδεται live το Σάββατο 13/9 στις 17:30 από το ACTION 24 σε περιγραφή Χρήστου Κυριαζή.
Η PSV Αϊντχόφεν δοκιμάζεται στο Τσβόλε το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου: live από το Novasports 3 σε περιγραφή Σπύρου Δημολίτσα αλλά και σε μαγνητοσκόπηση στις 00:00 από το ACTION 24 σε περιγραφή Χρήστου Κυριαζή.
Ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη υποδέχεται την Ντινάμο Μινσκ.
Το ΠΑΟΚ – Νίκη Βόλου μεταδίδεται το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στις 18:15 σε περιγραφή του Γιάννη Πάγκου και ρεπορτάζ του Κωστή Μπότσαρη και του Ευγένιου Δαδαλιάρα από το Novasports 1.
Από τις αντιπάλους του μεταδίδεται live ο αγώνας της Φιορεντίνα στο «Αρτέμιο Φράνκι» με την Τζένοα την Κυριακή 14/9 στις 16:00 σε περιγραφή Αποστόλη Πάνου από το OTE Sport 1.
Ο Αστέρας την Πέμπτη δοκιμάζεται στην Κωνσταντινούπολη με την Μπεσίκτας.
Το Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης μεταδίδεται την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στις 16:00 από τo Novasports 2, σε περιγραφή του Ηλία Βλάχου και ρεπορτάζ του Γιώργου Βασιλείου και του Γιάννη Φάκαρου.
Από τις αντιπάλους του δεν μεταδίδεται κάποιο ματς live, το παιχνίδι της Τότεναμ όμως στο Σάντερλαντ θα προβληθεί σε μαγνητοσκόπηση στις 21:30 το Σάββατο 13/9 από το OTE Sport 4 σε περιγραφή Πέτρου Δριτσάκου (διεξάγεται 17:00).
Σπουδαία ματς το Σαββατοκύριακο
Πλην των προαναφερθέντων, η στήλη ξεχώρισε (σε ένα Top 10) και τις εξής τηλεοπτικές μεταδόσεις από απόψε ως και τη Δευτέρα…:
* Βιτόρια Σετούμπαλ – Μπενφίκα, απόψε Παρασκευή 12/9 στις 22:30 από το ACTION 24, σε περιγραφή Χρήστου Κυριαζή.
* Αρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι, Σάββατο 13/9 στις 14:45 από το OTE Sport 1, σε περιγραφή Σωτήρη Κωσταβάρα.
* Μπάγερν Μονάχου – Στουτγκάρδη, Σάββατο 13/9 στις 16:30 από το OTE Sport 3 σε περιγραφή Αλκη Τσαβδαρά.
* Μπαρτσελόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο, Σάββατο 13/9 στις 17:00 από το OTE Sport 2, σε περιγραφή Τάσου Κολλίντζα.
* Λίβερπουλ - Αστον Βίλα, Σάββατο 13/9 στις 19:30 από το OTE Sport 1, σε περιγραφή Δημήτρη Τσακίρη.
* Γκλάντμπαχ – Σάλκε, Σάββατο 13/9 στις 19:30 από το OTE Sport 5 σε περιγραφή Γιώργου Θαναηλάκη.
* Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – ΚΠΡ, Κυριακή 14/9 στις 18:00 από το OTE Sport 1, σε περιγραφή Δημήτρη Τσακίρη.
* Πάρμα – Μίλαν, Κυριακή 14/9 στις 21:45 από το OTE Sport 1, σε περιγραφή Μάνου Σπανόπουλου.
* Τελικός Μουντομπάσκετ, Κυριακή 14/9 στις 22:00 από τον ΑΝΤ1 κι από το OTE Sport 3.
* Εργοτέλης – Πλατανιάς, Δευτέρα 15/9 στις 19:00 από το Novasports 1, σε περιγραφή Γιάννη Τσαΐνη.
Δίδυμο στο πρωινό του ACTION 24
Τις προάλλες η στήλη αναφέρθηκε στις νέες εκπομπές του ACTION 24. Η πρωινή, 08:00 με 10:00, εκτός από τον Δημοσθένη Καρμοίρη θα έχει και δεύτερο παρουσιαστή, τον Ευάγγελο Μίχο και θα έχει τίτλο «Blender»! Πρεμιέρα τη Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου.
Ρεκόρ τηλεθέασης έφερε ο τελικός γυναικών του US Open στο Eurosport!
Το Eurosport πέτυχε την υψηλότερη τηλεθέαση τελικού γυναικών στο Αμερικάνικο Open στα 14 χρόνια που μεταδίδει το συγκεκριμένο τουρνουά τένις! Η επικράτηση της Σερένα Ουίλιαμς επί της Καρολίν Βοζνιάκι προσέλκυσε 1,53 εκατομμύρια Ευρωπαίους τηλεθεατές κατά μέσο όρο στην απ’ ευθείας μετάδοση του τελικού στο Eurosport, δηλαδή 22% περισσότερους σε σχέση με τον αντίστοιχο τελικό του 2013, ο οποίος κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ. Ταυτόχρονα, σημειώθηκε ακόμα ένα νέο ρεκόρ, καθώς περισσότεροι από 5 εκατομμύρια μοναδικοί Ευρωπαίοι τηλεθεατές απόλαυσαν τον θρίαμβο της αμερικανίδας τενίστριας και την ισοφάριση των 18 τίτλων grand slam που έχουν στην κατοχή τους δύο θρυλικές μορφές του αθλήματος, η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και η Κρις Έβερτ.
Συνολικά το φετινό US Open ξεπέρασε το όριο των 50 εκατομμυρίων Ευρωπαίων τηλεθεατών, φθάνοντας τους 54,1 εκ. στις 15 ημέρες της διοργάνωσης. Αύξηση σημειώθηκε και στον μέσο όρο τηλεθέασης των απ’ ευθείας μεταδόσεων (+3% σε σχέση με το 2013, +14% σε σχέση με το 2012).
Αυτή η ισχυρή άνοδος της τηλεθέασης αποδεικνύει ακόμα μια φορά την αύξηση του ενδιαφέροντος για τον γυναικείο αθλητισμό και συγκεκριμένα το τένις, κάτι που ξεχώρισε εύκολα από την τηλεοπτική κάλυψη του Eurosport της νίκης της Μαρία Σαράποβα επί της Σιμόνα Χάλεπ στο φετινό Rolland Garros. Εκείνος ο τελικός ήταν το παιχνίδι τένις γυναικών με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία των μεταδόσεων του Eurosport με μέσο όρο τηλεθεατών στην απ’ ευθείας μετάδοση που ξεπέρασε τα 3,8 εκατομμύρια.
Ποινικές διώξεις για το ALTER
Σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση του ALTER αποκαλύφθηκαν μετά από μακρά μακρά εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Ειδικότερα, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Παναγιώτα Φάκου προχώρησε στην άσκηση βαρύτατων ποινικών διώξεων για δυο κακουργήματα απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βάρος άλλοτε ισχυρών στελεχών του τηλεοπτικού σταθμού. Η δίωξη αφοράς στους Κώστα Γιαννίκο, Θανάση Αθανασούλη και Αικατερίνη Αθανασούλη.
Παραιτήσεις ελέω λογοκρισίας;
«Ακραία λογοκριτική παρέμβαση της κυβέρνησης στη ΝΕΡΙΤ, με στόχο να φιμωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΔΕΘ βρίσκεται πίσω από τις παραιτήσεις της ηγεσίας της ΝΕΡΙΤ, του προέδρου Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή του Ροδόλφου Μορώνη» αναφέρει ρεπορτάζ της Αγγέλας Νταρζάνου στη σημερινή «Αυγή». «Αν διακηρύττεις ότι θέλεις να φτιάξεις κάτι ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ποιοτικό αλλά δεν το εννοείς, μη το αναθέτεις σε κάποιον που το εννοεί...» έγραψε στο Facebook o Μορώνης.
Σε κόντρα κυβέρνηση και «Ποντίκι» εξαιτίας ενός πρωτοσέλιδου!
«Το άθλιο πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα “Το Ποντίκι”, οι εμπνευστές του και όσοι κρύβονται πίσω από τους εμπνευστές του να γνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν άγεται, ούτε φέρεται, ούτε κάμπτεται από κανέναν» ήταν η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.
«Φαίνεται ότι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, εκτός των άλλων, έχουν απολέσει την αίσθηση του χιούμορ και της πολιτικής σάτιρας που κάνει το “Ποντίκι” εδώ και 35 χρόνια. Ψυχραιμία...» η απάντηση της εφημερίδας.
Ωραία πράγματα!
Στα… πεταχτά
* Συνεργασία με το αμερικάνικο περιοδικό «ΤΙΜΕ» ξεκινά από αυτή την εβδομάδα η εφημερίδα «Παραπολιτικά». Τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα του περιοδικού θα φιλοξενούνται σε ειδικό ένθετο της εφημερίδας.
* Η τηλεκριτικός από το «Βήμα» Αφροδίτη Γραμμέλη εντάχθηκε στο δυναμικό του «Joy» που θα βγαίνει από το MEGA.
* Νέο πρωινό στον EASY 97,2 από τη Δευτέρα 15/9: Κατερίνα Αθανασίου και Πάνος Λάκατζης.
* Πρεμιέρα την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, στις 13:00 κάνει η Ελένη Μενεγάκη για φέτος στον ALPHA. Μαζί της ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, ο Γρηγόρης Γκουντάρας, η Κατερίνα Ζαρίφη, η Αντωνία Καλλιμούκου, η Ελιάνα Χρυσικοπούλου, ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, ο Τάσος Τεργιάκης, η Άση Μπήλιου και ο Βασίλης Καλλίδης.
* Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητά από την ΕΣΗΕΑ να εξετάσει τις πρακτικές του οικονομικού site bankingnews.gr σχετικά με τη δημοσίευση θεμάτων για τα stress tests των συστημικών τραπεζών, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών».
* Ο Χρήστος Φερεντίνος επιστρέφει στον Alpha, τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, για τον δεύτερο γύρο του τηλεπαιχνιδιού «Άκου τι είπαν».
* «Δεν έχω facebook, δεν έχω twitter, δεν έχω ούτε Instagram. Mήπως είμαι ο άνθρωπος των σπηλαίων;», αναρωτιέται η Αννίτα Πάνια στο τρέιλερ του ALPHA για τη νέα της εκπομπή, «Annita.gr».
Photomedia
Η selfie των Ελεονώρας Μελέτη, Κατερίνας Καραβάτου και Χριστίνα Λαμπίρη από τη χθεσινή παρουσίαση του νέου προγράμματος του E TV.
Με συνέντευξη της Σίας Κοσιώνη κυκλοφορεί το περιοδικό «Women's Health»: μοιράζεται μυστικά καριέρας και τον χώρο που την αποφορτίζει όταν είναι πίσω από τις κάμερες.

Follow on Twitter: @nbozionelos
 

Τελευταία Νέα