Ακυρες οι απολύσεις στην ΕΡΤ!

Νίκος Μποζιονέλος
Ακυρες οι απολύσεις στην ΕΡΤ!

bet365

Το Πρωτοδικείο υποχρεώνει το ελληνικό Δημόσιο, να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εναγόντων, που θα τοποθετηθούν στις θέσεις που είχαν προ της απόλυσης και με τους ίδιους μισθούς!
Άκυρες οι απολύσεις της ΕΡΤ, σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η απόφαση-καταπέλτης του Πρωτοδικείου ακυρώνει τις απολύσεις των απολυμένων που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο και υποχρεώνει τον διάδοχο της ΕΡΤ (δηλαδή το ελληνικό Δημόσιο) να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εναγόντων (δέκα απολυμένοι που είχαν προσφύγει με δικηγόρο τη Ντορίνα Κορακά), που θα τοποθετηθούν στις θέσεις που είχαν προ της απόλυσης και με τους ίδιους μισθούς.
Εξάλλου, το δικαστήριο απειλεί το Δημόσιο με πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μέρα που θα αρνείται τις υπηρεσίες κάθε εργαζόμενου.
Πρόκειται για μία πολύ σημαντική απόφαση που που μπορεί να δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις και για τους άλλους πρώην εργαζομένους στην ΕΡΤ. Η απόφαση αυτή έρχεται μερικές εβδομάδες μετά τη δικαίωση των 20 εργαζομένων της ΕΡΑ Ηρακλείου και μόλις μια ημέρα ύστερα από τη μεταβίβαση στη Δικαιοσύνη της δικογραφίας για τις παράτυπες προσλήψεις στην ΝΕΡΙΤ.
Αναμένεται η αντίδραση του Δημοσίου στην απόφαση του Πρωτοδικείου. Σημειώνεται πως η απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστή και υπάρχει δυνατότητα έφεσης.

Follow on Twitter: @nbozionelos

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα