Tour de France στο Eurosport

Tour de France στο Eurosport

bet365

Τα πλάνα του Eurosport για τη φετινή κάλυψη του ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας.
Τηλεοπτικό ντεμπούτο για τον τρεις φορές νικητή του Γύρου Γαλλίας, Γκρεγκ ΛεΜοντ, στον φετινό αγώνα ως ειδικός ποδηλατικός σύμβουλος του Eurosport, 25 χρόνια μετά τη θρυλική του νίκη το 1989!
Από την εκκίνηση της 5ης Ιουλίου στο Λιντς έως το τελευταίο ετάπ στα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού στις 27 Ιουλίου οι φίλοι της ποδηλασίας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν live στο Eurosport όλα τα ετάπ του Tour de France. Ο Γκρεγκ ΛεΜοντ θα βρίσκεται στο κέντρο της δράσης για την προεπισκόπηση και την ανασκόπηση κάθε ετάπ στην εκπομπή του “LeMond on Tour”.
Το Eurosport γιορτάζει τον 25ο συνεχόμενο Γύρο Γαλλίας στη συχνότητά του με τον αριθμό ρεκόρ των 350 ωρών μετάδοσης στο Eurosport και το Eurosport 2, συμπεριλαμβανομένων 90 ωρών απ’ ευθείας μετάδοσης σε υψηλή ευκρίνεια. Καθημερινά ο αγώνας θα μεταδίδεται στο Eurosport και τα καλύτερα στιγμιότυπα κάθε ετάπ στις 21:00 στο Eurosport 2, με επαναλήψεις της αγωνιστικής δράσης κάθε ημέρας το επόμενο πρωί.
Οι απ’ ευθείας μεταδόσεις ξεκινούν την 3η Ιουλίου με την παρουσίαση των ομάδων στο Λιντς από τις 20:30 έως τις 22:30. Ο Γκρεγκ ΛεΜοντ μαζί με τους παρουσιαστές και τους δημοσιογράφους του Eurosport θα βρίσκονται εκεί για να μας μεταφέρουν τις τελευταίες αντιδράσεις από τους μάνατζερ των ομάδων και τους αθλητές.
Από την 5η Ιουλίου κι έπειτα, όλα τα ετάπ θα προσφέρονται, με 10 από αυτά στο σύνολό τους: Το εναρκτήριο Σαββατοκύριακο στο Γιορκσάιρ, το 3ο ετάπ στο Λονδίνο, το 4ο στην Λιλ, το 5ο στο Άρενμπεργκ με το επικίνδυνο πλακόστρωτο τμήμα του, το 10ο στην Βοζ, το 14ο στις Άλπεις, το 17ο και το 18ο στα Πυρηναία και το τελευταίο ετάπ στο Παρίσι.
Δύο 15λεπτα σόου “LeMond on Tour” θα προβάλλονται καθημερινά από το στούντιο του Eurosport στην καρδιά της δράσης. Το πρώτο θα παρουσιάζει το ετάπ της ημέρας και θα έρχεται αμέσως πριν την έναρξη της live μετάδοσης του ετάπ. Θα περιλαμβάνει την ανάλυση του ΛεΜοντ, το προφίλ κάθε ετάπ και τα κρίσιμα αγωνιστικά σημεία κάθε ημέρας, μαζί με τις τελευταίες συνεντεύξεις των αθλητών και των συντελεστών των ομάδων. Τα τηλεοπτικά συνεργεία του Eurosport που θα βρίσκονται εκεί θα προσφέρουν αποκλειστικά ρεπορτάζ από τα παρασκήνια, χάρη στην ασυναγώνιστη πρόσβαση του Eurosport στα ενδότερα των ομάδων. Οι τηλεθεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν, για παράδειγμα, τον τρόπο αποφόρτισης των ομάδων ή την παρουσίαση των ομάδων στο Λιντς μέσα από την Tinkoff-Saxo του Κονταδόρ!
Το δεύτερο “LeMond on Tour” θα αποτελεί την απ’ ευθείας ανασκόπηση του ετάπ που μόλις ολοκληρώθηκε και θα προβάλλεται αμέσως μετά την παρουσίαση του βάθρου των νικητών, περίπου στις 18:30 με την ανάλυση του Γκρεγκ ΛεΜοντ, τις συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών και την φιλοξενία των μάνατζερ των ομάδων για μεγαλύτερη συζήτηση. Στο πλευρό του ΛεΜοντ θα βρίσκεται σε επιλεγμένα ετάπ ο σχολιαστής του βρετανικού Eurosport, 4 φορές νικητής της πράσινης φανέλας και νικητής πολλών ετάπ στον Tour de France, Σον Κέλι.
Οι φίλοι της ποδηλασίας θα μπορούν να απολαμβάνουν την συναρπαστική κάλυψη του Eurosport και μέσω της υπηρεσίας Eurosport Player.
“La Course by Le Tour de France”: live στις 27 Ιουλίου
Επιπλέον, το Eurosport θα παρουσιάσει live στις 14:45-16:00 το πρώτο “La Course by Le Tour de France”, μια εκδήλωση που θα συγκεντρώσει την ελίτ της γυναικείας ποδηλασίας, λίγες ώρες πριν το πελοτόν των ανδρών φτάσει στο Παρίσι! Οι αθλήτριες θα τρέξουν το σιρκουί στην ιστορική καρδιά της πόλης, πριν παλέψουν στο τελικό σπριντ στην γραμμή του τερματισμού στα Ηλύσια Πεδία. Η τηλεοπτική μετάδοση αυτής της πρωτοποριακής διοργάνωσης υπογραμμίζει για άλλη μια φορά τη θέση του Eurosport ως “το σπίτι της ποδηλασίας” και της δέσμευσης απέναντι στις καλύτερες στιγμές του γυναικείου αθλητισμού.
Πριν την εκκίνηση του σπουδαιότερου ποδηλατικού αγώνα του πλανήτη, ο Γκρεγκ ΛεΜοντ μίλησε για τους αθλητές και την διαδρομή.
Για τα φαβορί, εξηγεί: “Θα είναι μια πραγματική μάχη μεταξύ του Κρις Φρουμ και του Αλμπέρτο Κονταδόρ. Δεν είδα κάποιον να μένει κοντά στον Φρουμ στον προηγούμενο Tour de France. Φέτος ο Κονταδόρ μοιάζει να επιστρέφει στην κορυφή, όπως έδειξε στο Dauphine. Ταυτόχρονα, επιστρέφει ακόμα στον τομέα της ψυχολογίας, δε βρισκόταν στο βάθρο εδώ και τρία χρόνια, αλλά είναι ποδηλάτης ποιότητας, έχει πολύ ταλέντο. Η Sky ίσως είναι λιγότερο κυριαρχική απ’ όσο ήταν στο παρελθόν, άρα, ναι, θα έχουμε έναν πραγματικό αγώνα μεταξύ του Κονταδόρ και του Φρουμ ”.
Σχετικά με τη διαδρομή, ο Αμερικανός θρύλος προσθέτει: “Ο αγώνας θα κριθεί την τελευταία εβδομάδα. Το 20ό ετάπ προφανώς είναι κρίσιμο, μιας και είναι μια ασυνήθιστα μεγάλη ατομική χρονομέτρηση των 54ων χιλιομέτρων, αλλά νομίζω πως θα υπάρχει ένα καθαρό πλεονέκτημα για έναν αθλητή με το τέλος των ετάπ στα Πυρηναία, το οποίο μπορεί να αποδειχτεί αποφασιστικό. Στην ψυχολογία σου, αν είσαι ένα από τα φαβορί θα ήθελες ένα προβάδισμα δύο λεπτών βγαίνοντας από τα Πυρηναία. Αν ειδικεύεσαι στα βουνά, θα χρειαστείς ένα προβάδισμα τριών ή τεσσάρων λεπτών από τον Φρουμ. Νομίζω πως ο Κρις θα έχει πάρει το προβάδισμα μετά το Σαμρούζ στις Άλπεις και θα είναι έτοιμος να το επεκτείνει στην χρονομέτρηση. Εκτός κι αν ο Κονταδόρ ξαναγίνει Κονταδόρ…”.

Follow on Twitter: @nbozionelos
 

Τελευταία Νέα