Τι γίνεται με την ψηφιακή μετάβαση;

Τι γίνεται με την ψηφιακή μετάβαση;

bet365

Τη νέα ΚΥΑ που αλλάζει την ημερομηνία της ψηφιακής μετάβασης στην Πελοπόννησο αλλά και στην Αττική, εξέδωσε το υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων.
Η νέα ημερομηνία για την Πελοπόννησο ορίστηκε στις 27 Ιουνίου και για την Αττική στις 11 Ιουλίου, λόγω της διεξαγωγής των Πανελληνίων εξετάσεων και της αδυναμίας της ΝΕΡΙΤ να αντεπεξέλθει και στα δυο ταυτόχρονα.
Πάντως για τη δεύτερη η ΝΕΡΙΤ εκφράζει διαφωνία, καθώς η μετάβαση στην Αττική συμπίπτει με τις μεταδόσεις των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Κατόπιν αυτού με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται όχι τόσο το πρώτο ψηφιακό ραντεβού, όσο το δεύτερο καθώς το ένα από το άλλο απέχει λιγότερο από 15 ημέρες. Λόγω του γεγονότος αυτού εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ένα γερό τεστ, τόσο για τον ιδιώτη ψηφιακό πάροχο, την Digea, όσο και για τη ΝΕΡΙΤ.
Το περιορισμένο χρονικό διάστημα μεταξύ της μιας μετάβασης και της άλλης δεν αφήνει περιθώριο όχι μόνο για το παραμικρό λάθος αλλά ούτε και για τις απαραίτητες ρυθμίσεις.
Όπως γίνεται κατανοητό, με αυτή τη διπλή ουσιαστικά μετάβαση ολόκληρο το σύστημα και οι υποδομές του -δημόσιο και ιδιώτες- θα δώσουν… εξετάσεις. Σε
Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα της δημόσιας διαβούλευσης για το ψηφιακό μέρισμα, μετά τον προσδιορισμό των νέων ημερομηνιών για την ψηφιακή μετάβαση στις τηλεοπτικές εκπομπές. Υπεθυμίζεται ότι η κυβέρνηση, έχει δεσμευτεί έναντι της τρόικας για την παραχώρηση του φάσματος στους δικαιούχους, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, παρά ταύτα μέχρι τότε δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση στην ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών σταθμών σε ολόκληρη τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό η απόδοση δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν το τέλος του 2014, οπότε προγραμματίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το switch-off σε ολόκληρη την Ελλάδα και η μπάντα θα έχει καθαρίσει από τους περιφερειακούς κατά κύριο λόγο σταθμούς από τους οποίους καταλαμβάνεται ανά την Ελλάδα.

Follow on Twitter: @nbozionelos
 

Τελευταία Νέα