Ευρυδίκη, το success story του ΣΚΑΪ!

Νίκος Μποζιονέλος
Ευρυδίκη, το success story του ΣΚΑΪ!

bet365

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη μίλησε στο gazzetta.gr και τον Νίκο Μποζιονέλο για την καριέρα της στη δημοσιογραφία, τον ΣΚΑΪ, το pole dancing αλλά και την εταιρεία RAD που είναι η πρώτη ελληνική μάρκα polewear.
Οι κυβερνώντες μας μιλούν για success stories αλλά δεν έχουμε δει ούτε ένα. Αντιθέτως, κάπου στο Φάληρο, στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ, κυκλοφορεί η Ευρυδίκη Βαλαβάνη η οποία, όπως θα διαπιστώσετε, δίνει το παράδειγμα.
Δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ομίλου από το 2005, συχνά τη βλέπουμε στην παρουσίαση του αθλητικού στο δελτίο ειδήσεων. Και, εδώ και λίγα χρόνια, μυήθηκε στον χώρο του pole dancing χάρη στη φίλη της Αμαλία Σπυροπούλου, κάτι που της έγινε τρόπος ζωής. Μέσω του χορού ανακάλυψε την κλίση της για δημιουργία και σχεδιασμό ρούχων και δημιούργησαν την εταιρεία RAD Polewear.
For the record, συμπληρώνει τον Μάιο 28 χρόνια ζωής. Είπαμε: success story. Τι ομάδα είναι, πώς τα καταφέρνει όλα αυτά και άλλα πολλά, στη συνέντευξη που ακολουθεί.
Ηταν η δημοσιογραφία μεράκι σου από μικρή;
«Όχι! Μικρή αν με ρωτούσες θα σου έλεγα πως ήθελα να γίνω αρχαιολόγος!».
Η αθλητική δημοσιογραφία προέκυψε στην πορεία ή είχες μέσα σου τον αθλητισμό;
«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου εμπλέκομαι σε αθλητικές δραστηριότητες. Οι γονείς μου ευθύνονται και τους ευγνωμονώ γι’ αυτό! Ξεκίνησα όπως όλα τα κοριτσάκια με το μπαλέτο, αλλά εξαιτίας ενός τραυματισμού ασχολήθηκα με την κολύμβηση, σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Αργότερα, ήρθε και ο στίβος. Τολμώ να ομολογήσω πως ήμουν ένα αγοροκόριτσο που στα διαλείμματα του σχολείου έπαιζε ποδόσφαιρο με τα αγόρια!».
Ραδιόφωνο ή τηλεόραση;
«Είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα! Με το ραδιόφωνο ξεκίνησα και, μπορώ να πω πως, το αγαπώ λίγο περισσότερο από την τηλεόραση. Σε αντίθεση, η τηλεόραση έχει άλλη δύναμη και μέχρι στιγμής αρχίζει και μου κινεί το ενδιαφέρον για να την ανακαλύψω».
Αν επέλεγες, για το… γυαλί πάντα, θα ήταν παρουσίαση δελτίων ή παρουσίαση εκπομπής;
«Απ’ τη στιγμή που είμαι τώρα στην παρουσίαση δελτίων, δεν θα ‘λεγα όχι, αν μου δινόταν η ευκαιρία να δοκιμαστώ και στην παρουσίαση μιας εκπομπής μελλοντικά».
Ποιο είναι το όνομα ποδοσφαιριστή που δυσκολεύεσαι να προφέρεις;
«Μπορεί να μην είναι μόνο ένα, μπορεί και να μην είναι μόνο ποδοσφαιριστής! Το χειρότερό μου όμως είναι μακράν το όνομα ενός αθλητή της άρσης βαρών από το Ιράν... Σαΐντ Μοχαμαντπουρκαρκαράγκ. Σωστός γλωσσοδέτης!».
Πιο γοητευτικός ποδοσφαιριστής ή αθλητής; Προτιμώ Ελληνα…
«Ως αθλήτρια του υγρού στίβου για χρόνια, θα σου πω τον Αντώνη Βλοντάκη».
Τι ομάδα είσαι;
«Από μικρή και μεγαλωμένη στα πράσινα, δεν θα μπορούσα να ήμουν τίποτα άλλο! Παναθηναϊκός!»
Εύη ή Ευρυδίκη;
«Ευρυδίκη και όχι Εύη! Το Εύη είναι όνομα το οποίο με φώναζαν μικρή και έμεινε. Μεγαλώνοντας όμως, προτιμώ το Ευρυδίκη!».
Δημοσιογράφος και επιχειρηματίας. Ως επιχειρηματίας στον χώρο του ενδύματος, είσαι από τις εξαιρέσεις στο περιβόητο κυβερνητικό success story;
«Πιστεύει κανένας Έλληνας πολίτης ότι είναι πετυχημένο το μνημόνιο; Τα παραμύθια είναι ωραία και ευχάριστα, δεν παύουν όμως να είναι παραμύθια! Θα έλεγα καλύτερα “the end of the story”!».
Διάβασα ότι η κλίση για δημιουργία και σχεδιασμό ρούχων ήρθε μέσα από το pole dancing.
«Ναι! Με το συγκεκριμένο άθλημα ασχολούμαι τα τελευταία 3,5 χρόνια και μπορώ να πω, πως μου ‘χει αλλάξει την ζωή μου προς το καλύτερο! Η αγάπη μου για το pole dancing, τα ρούχα και τη μόδα, δημιούργησε την εταιρεία RAD Polewear».
Η RAD Polewear προέκυψε από το pole με ρούχα για τον στύλο και εξελίσσεται δυναμικά. Το όνειρό σου;
«Πάει πολύ καλά, για τον ούτε ένα χρόνο λειτουργίας της. Αν φανταστείς πως όλο αυτό ξεκίνησε από ένα αστείο που έκανα στην κολλητή μου -συνέταιρος πλέον- Αμαλία, μπορώ να πω πως ένα μέρος από τα όνειρά μου έγινε πραγματικότητα. Όνειρό μου για την RAD είναι κάποια στιγμή να εδραιωθεί παγκοσμίως στον συγκεκριμένο χώρο, να συνεχίσουμε να έχουμε επιτυχία και έμπνευση για νέες δημιουργίες».
Δεδομένου ότι είναι η πρώτη ελληνική μάρκα polewear, πώς σας δέχτηκε η αγορά του εξωτερικού;
Το εξωτερικό είναι ο φίλος μας! Ήταν και είναι το “κοινό” που έδειξε την αγάπη και την εμπιστοσύνη του σε μας από την πρώτη στιγμή! Όσο περνάει ο καιρός παρατηρούμε ότι το… RAD κοινό αυξάνεται στον παγκόσμιο χάρτη, δίνοντάς μας θετικά μηνύματα και υποστήριξη για να συνεχίσουμε».
Το ένδυμα που δημιούργησες και θεωρείς ότι είναι το καλύτερό σου, ποιο είναι; Πρόσεξα και πρόσφατα μια σχετική φωτογράφιση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου (κατάλαβες τι διαλέγω εγώ!).
«Αγαπώ πολύ ένα top, το οποίο η Αμαλία το ονόμασε “Eve top”, χαρίζοντας του, το όνομα μου, γιατί της θύμιζε εμένα! Η Πηνελόπη είναι εξαιρετικός άνθρωπος και πολύ σωστή επαγγελματίας. Είναι καλή μου φίλη και αναμφισβήτητα ταιριάζει πολύ στο στυλ της RAD!».
Pole dancing: είναι χορός και γυμναστική μαζί;
«Το pole dancing είναι μία παρεξηγημένη μορφή σωματικής άσκησης και χορού έχει κάνει την εμφάνισή της και στην Ελλάδα γιατί στο εξωτερικό είναι ευρέως διαδεδομένη εδώ και χρόνια. Είναι ένας συνδυασμός χορού και γυμναστικής που βοηθάει με τον καλύτερο τρόπο, τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά τη γυναίκα, που ασχολείται με αυτό. Ως γυμναστική και χορός μαζί προάγει τη φυσική κατάσταση, δηλαδή την αντοχή, την ευλυγισία και τη δύναμη, σε ολόκληρο το σώμα. Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να δεις το σώμα σου να αλλάζει σε χρόνο dt! Και ας μην μιλήσω για την αυτοπεποίθησή σου που αναβαίνει κατακόρυφα από την άμεση και εμφανή βελτίωση του σώματος. Αν παρατηρήσεις το σώμα των κοριτσιών που κάνουν Pole Dancing και όχι απλά να πηγαινοέρχονται γύρω από τον στύλο, θα δεις ότι είναι πολύ γυμνασμένο και γραμμωμένο».
Που οφείλεται η διάδοσή του τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα;
«Πιστεύω ότι ο κόσμος αρχίζει και συνειδητοποιεί ότι πρόκειται για ένα είδος γυμναστικής. Πολλές είναι οι κοπέλες που ενδιαφέρονται να μάθουν και σίγουρα έχει γίνει πολύ καλή προώθηση και από τις σχολές χορού και γυμναστήρια, που πλέον εντάσσουν το pole dance στο πρόγραμμά τους.
Αν κάποια ακούσει ή διαβάσει για το pole dancing, τι θα τη συμβούλευες; Προσωπικά θα της πρότεινα να έρθει να βρει εσένα και την Αμαλία!
«Θα την παρότρυνα να το δοκιμάσει! Σίγουρα από εμάς θα μπορεί να ντυθεί με στυλ! (χαχα)».
Greek Pole Dance Championship 2014, στις 9 Φεβρουαρίου. Δική σας, με την Αμαλία, έμπνευσης ο διαγωνισμός. Μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε;
«Αγαπάμε τόσο πολύ το pole dancing, που κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πάει μπροστά και στην Ελλάδα. Γι’ αυτό διοργανώνουμε το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα pole dancing. Είναι κάτι που λείπει από την ελληνική σκηνή και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο! Επίτιμοι καλεσμένοι της βραδιάς και κριτές της διοργάνωσης θα είναι οι παγκοσμίου φήμης αθλητές: Marion Crampe, Carneiro Manuela και Keem S. Martinez. Σίγουρα για να πάρεις μέρος θα πρέπει να κάνεις pole dance! Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα».
Ασχολείσαι πολύ με τα social media, ομολογώ ότι είσαι… σχεδόν παντού. Τρόπος έκφρασης ή τρόπος προώθησης των επαγγελματικών σου σχεδίων;
«Ασχολούμαι, ναι! Αφού οι φίλοι μου, μου χουν δώσει και προαγωγή σε social media manager! Καλώς ή κακώς τα social media είναι ένας καλός τρόπος προώθησης των επαγγελματικών σου σχεδίων!».
Ξέρω ότι, πέρα όλων αυτών που κάνεις, λατρεύεις τη μαγειρική. Μήπως το επόμενο βήμα είναι κάποια εκπομπή μαγειρικής που είναι και της… μόδας;
«Μπα, πάω κόντρα σε ότι είναι της μόδας. Αλλά η μαγειρική είναι λατρεία, είναι ξεκούραση και δημιουργία!».
Αγαπημένο φαγητό, όταν καλείς φίλους;
«Δεν εχω πάντα κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου όταν θα καλέσω φίλους για φαγητό. Μπορεί να φτιάξω κάτι παραδοσιακό αλλά μπορεί άλλες φορές το μενού να είναι γκουρμεδιάρικο».
Συνοψίζω: δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχεδιάστρια ρούχων, εξαιρετική (έκανα ρεπορτάζ!) μαγείρισσα, λατρεία για τον σκύλο σου (αλήθεια, τη ράτσα είναι;) που, όπως όλοι, είναι απαιτητικός και θέλει βόλτες. Και δεν είσαι ούτε 28 ετών. Αφενός το αγόρι σου δεν γκρινιάζει; Και, αφετέρου, είναι η περίοδος προσωπικής δημιουργίας;
«Μα καλά, πότε πέρασαν τα χρόνια (χαχα)! Είμαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου και το πιο σημαντικό είναι ότι όχι μόνο δεν γκρινιάζει αλλά είναι αυτός που μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω να δημιουργώ! Όσο για τον σκύλο μου, είναι Cane Corso και την λένε Ήρα!».
Η ευχή σου για το 2014; Προσωπική αλλά και για τον κόσμο.
«Εύχομαι να γίνουμε περισσότερο ΑΝΘΡΩΠΟΙ και να υπολογίζουμε περισσότερο τους συνανθρώπους μας. “Υγεια, αγάπη και χαμόγελο!»” η αλήθεια είναι πως είναι κοινότυπη ευχή αλλά πραγματικά είναι αυτό που λείπει και χρειαζόμαστε όλοι μας!».
 

Τελευταία Νέα