Προπαγάνδες, αντιδράσεις και κόντρες...

Νίκος Μποζιονέλος
Προπαγάνδες, αντιδράσεις και κόντρες...

bet365

Νέες εκπομπές στα OTE Sports, επιστροφές... γνωστών στη ΔΤ, εμπλοκή για την προεδρία του ΕΣΡ. «Δίκη» με καλεσμένο Κούγια τη Δευτέρα!

Μεγάλα, για τα δεδομένα της ΔΤ, μικρά για τα δεδομένα της τηλεθέασης ήταν τα νούμερα που έφερε η μετάδοση Νάπολι – Ντόρτμουντ από το Champions League. Τον αγώνα παρακολούθησαν κατά μέσο όρο, 480.000 στο α' ημίχρονο (με 4.2% και 10.%) και 540.000 στην επανάληψη (4.6% με 11.9%).

Νέες εκπομπές στα OTE Sports

Μετά τη λήξη του Eurobasket και ως τις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να βγουν με κανονικό ρυθμό οι αθλητικές, παλιές και νέες, εκπομπές στα κανάλια OTE Sports. Ο λόγος για την κυριακάτικη «All Sports Arena» αλλά και η «Grand Prix» όποτε έχει Formula 1, επίσης Κυριακή. Θα επανέλθουν επίσης το «Πάμε γήπεδο» και η μπασκετική «Pick n’ Roll» κάθε Τρίτη με τον Βασίλη Σκουντή ενώ στα πλάνα είναι να υπάρξουν εκπομπές και την Πέμπτη («παίζει» να είναι το preview της Premier League) και την Παρασκευή ως προεξαγγελτική για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου.

«Δίκη» με Κούγια!

Επιτέλους, θα λέγαμε. Τη Δευτέρα, που ως γνωστόν αρχίζει η πρώτη μεγάλη δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, η «Δίκη στον ΣΚΑΪ» θα ασχοληθεί με το θέμα. Και, σύμφωνα με το blog του Κυριάκου Θωμαΐδη, «η εκπομπή κάνει μια μεγάλη τομή στις αποκαλύψεις για τη διαφθορά του ελληνικού ποδοσφαίρου και φιλοξενεί στο studio τον Αλέξη Κούγια, τον βασικό μάρτυρα της πολύκροτης υπόθεσης».

Χάνεται; Με τίποτα.

Οι προσεχείς μεταδόσεις Action 24

Σεβαστούπολη – Μέταλουργκ Ντόνετσκ την Παρασκευή στις 19:30 και Λιρς – Κορτράικ το Σάββατο στις 21:00 είναι χρονικά τα πρώτα επόμενα live ματς στο πρόγραμμα του Action 24. Την Κυριακή όμως το πρόγραμμα είναι φουλ με τέσσερις απευθείας μεταδόσεις: στις 13:30 Φίτεσε – Τσβόλε, στις 15:30 Κλαμπ Μπριζ – Αντερλεχτ, στις 17:30 Αϊντχόφεν – Αγιαξ και στις 19:00 Στάνταρ Λιέγης – Λόκερεν.

Υπενθυμίζεται, όπως ανέφερε πρόσφατα η στήλη, ότι η Nova θα μεταδίδει πλέον αγώνες από το ολλανδικό (Eredivisie) και το ουκρανικό (Premier Liha) πρωτάθλημα. Από Novasports 3 το Σάββατο στις 18:30 μεταδίδεται το Σαχτάρ Ντόνετσκ – Βόρσκλα και την Κυριακή στις 15:30 το Φέγενορντ – Ουτρέχτη. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εν λόγω πρωταθλημάτων έχει από πέρυσι το Action 24.

Φλέσσα, Κλείτου, Γαβρά κλπ.

Δημοσιογράφοι που υπηρέτησαν χρόνια την ΕΡΤ αλλά και τρανταχτά ονόματα που απολύθηκαν ή αποχώρησαν από άλλα κανάλια θα ενισχύσουν τελικά το δυναμικό της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης. Τον προσωρινό πίνακα των 1.163 επιτυχόντων της δεύτερης προκήρυξης για την κάλυψη των θέσεων προσωπικού της Δημόσιας τηλεόρασης, ανακοίνωσε ο ειδικός διαχειριστής, Γκίκας Μάναλης, με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών. Για να δείτε τη λίστα με τα ονόματα πατήστε εδώ.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα αυτή, θα πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που θα επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που αναφέρουν στην αίτησή τους, προκειμένου να γίνει η αξιολόγησή τους. Στα 1.163 ονόματα περιλαμβάνονται όσοι υπέβαλαν αίτηση για θέση εργασίας στη ΔΤ, εκτός Θεσσαλονίκης. Επίσης, αναφέρεται ότι «η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεν συνιστά πρόσληψη των επιτυχόντων, καθώς απαιτείται η επιβεβαίωση των στοιχείων που περιλαμβάνονται στις αιτήσεις συμμετοχής τους, με την προσκόμιση και τον έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών».

Στα ονόματα ξεχωρίζουν αρκετά από την... πάλαι ποτέ ΕΡΤ: Ρένια Τσιτσιμπίκου – Γιώργος Αμυράς, Βίκυ Φλέσσα, Λίνα Κλείτου, Πηνελόπη Γαβρά και άλλα. Από αθλητικούς, ξεχωρίσαμε τους Πέτρο Μαυρογιαννίδη, Αντιγόνη Δρακάτου, Αρη Γάτα, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Πουλιάσης, Νίκος Τσώνης, Αρα Αγάτσα, Γιώργος Χαϊκάλης, Μιχάλης Πέτκοφ κλπ.

Αντιπρόεδροι και ταμίας στην ΕΣΗΕΑ

16 ημέρες μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΕΣΗΕΑ από τη Μαρία Αντωνιάδου και τη θέση της γενικής γραμματέως από τη Μαριλένα Κατσίμη, σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε αναδεικνύοντας αντιπροέδρους και ταμία. Α’ Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Γιώργος Γιουκάκης, Β’ Αντιπρόεδρος ο Μάκης Διόγος και ταμίας ο Δημήτρης Κοτταρίδης.

Τα απόνερα μιας δολοφονίας...

Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε χθες μετά το απόγευμα η οδός Γρηγορίου Λαμπράκη όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα. Ενας 32χρονος που εργάζεται στο «Πρώτο Θέμα» (τεχνικός στην ιστοσελίδα) δέχτηκε βολή δακρυγόνου και κινδυνεύει να χάσει το μάτι του. Χθες οδηγήθηκε στο χειρουργείο στο Τζάννειο. Οι γιατροί μιλούν για πολύ βαρύ τραύμα και δεν διακινδυνεύουν πρόβλεψη για την πορεία της όρασής του μέχρι να περάσουν 48 ώρες. Ο 32χρονος Γ.Α., ο οποίος συμμετείχε στην αντιφασιστική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι, βρισκόταν στον κύριο όγκο των διαδηλωτών, όταν δέχθηκε βομβίδα κρότου λάμψης στο πρόσωπο.

Συνάμα, άγνωστοι βρήκαν την ευκαιρία να ξεσπάσουν την μανία τους οι αναρχικοί, με πρόσχημα τη δολοφονία του 34χρονου και με κοντάρια και πέτρες έσπασαν το βαν του ΑΝΤ1.

Καλύτερα να μασάς

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ιδιαίτερα στο Twitter, κυριαρχεί η κριτική κατά του Αρη Πορτοσάλτε με αφορμή την... προτροπή του προς τον Ηλία Κασιδιάρη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: «Πρέπει να βρείτε τρόπο μην σας πιάνουν στο στόμα τους». Σήμερα ο Πορτοσάλτε απάντησε στους επικριτές του με την ατάκα «συνεχίστε εσείς την προπαγάνδα, εμείς τη δημοσιογραφία».

Ειρήσθω εν παρόδω, ο ΣΚΑΪ και ο Πορτοσάλτε θα καταθέσουν αγωγή εναντίον του Πάνου Καμμένου, επικαλούμενοι τις δηλώσεις του προέδρου των Αν. Ελ. εξερχόμενος του νοσοκομείου στο οποίο διακομίστηκε έπειτα από τον τραυματισμό του στο Κερατσίνι (χαρακτήρισε «ηθικό αυτουργό της επίθεσης» τον Πορτοσάλτε).

Γενικώς δεν είναι οι καλύτερες ημέρες του ΣΚΑΪ δημοσιογραφικά. Μετά το χθεσινό κρόουλ «Τον σκότωσε για τον ποδόσφαιρο» στην «Πρώτη Γραμμή» (ενώ ήταν πλέον γνωστό τι είχε συμβεί στο Κερατσίνι αποβραδίς), χθες το σχόλιο «αγανακτισμένους πολίτες πετάνε πέτρες σε κουκουλοφόρους».

Με τον ΣΚΑΪ θα έχει βάλει και ο εκδότης της «Real News» Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος πέταξε σήμερα το γάντι στον ΣΚΑΪ Μπάμπη Παπαδημητρίου, για το θέμα της Χρυσής Αυγής, μέσω Twitter: «Μπάμπη είναι αρκετά σοβαρή πλέον η Χρυσή Αυγή ή να περιμένουμε την επόμενη δολοφονία;».

«Ριγμένη» η Ακριβοπούλου

Για την επιστροφή του Σταμάτη Μαλέλη στα ερτζιανά και τη νέα εκπομπή του στον ΣΚΑΪ 100,3 σας ενημέρωσε εγκαίρως η στήλη. Η «Bras de Fer» θα είναι on air από αύριο και Παρασκευή στις 13:00, με τον Μαλέλη να επιστρέφει ύστερα από απουσία 23 ετών από το ραδιόφωνο! Ωστόσο αυτή που... ρίχνεται (ξανά!) είναι η Κατερίνα Ακριβοπούλου, από την οποία αρχικά της πήραν το μαγκαζίνο (με το οποίο ταυτίστηκε για μία δεκαετία), της έδωσαν μία εκπομπή για να της χρυσώσουν το χάπι και τώρα της κόβουν μία ακόμα ώρα, εκείνη της Παρασκευής...

Εμπλοκή για την προεδρία του ΕΣΡ

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όπου σημειώθηκε εμπλοκή ως προς την υποψηφιότητα του εισαγγελέα και πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ. Ο Απόστολος Κακλαμάνης... πάτησε πόδι λέγοντας ότι δεν μπορεί ένα πρόσωπο που «συσκότισε και διαδραμάτισε σκοτεινό ρόλο στη μεγάλη αυτή υπόθεση των υποκλοπών να προτείνεται για πρόεδρος του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου». Για την έγκριση μελών ανεξάρτητων Αρχών απαιτείται να υπάρξει πλειοψηφία 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής η οποία δεν επιτεύχθηκε μετά την αρνητική ψήφο του κ. Κακλαμάνη αλλά και το «παρών» που δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Παπαγγελόπουλου τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΔΗΜΑΡ. Το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή ψήφισαν λευκό.

Εν συντομία...
* Ποια Πόπη, ποιος Καμμένος και ποια Χρυσή Αυγή; Στα μεσημεριανά κυριαρχεί ο Χρήστος Δάντης που εμμένει ότι το «My number one» το έχει γράψει ο ίδιος και πως θα εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστηρίου, που κατοχυρώνει το γνωστό τραγούδι στον Μάνο Ψαλτάκη.
* Δύο φορές την εβδομάδα θα εμφανίζονται στη βραδινή ζώνη του ΑΝΤ1 ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και η Μαρία Μπεκατώρου. Οι δύο παρουσιαστές βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του καναλιού στο Μαρούσι και συζήτησαν για την εκπομπή που θα συμπαρουσιάσουν από τον Οκτώβριο.
* Νέος planning director στο McCann Worldgroup ανέλαβε ο Δημήτρης Τσούτσος, προερχόμενος από τον όμιλο της Fortune, έχοντας σημαντικό ρόλο στο στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρίας και ενισχύοντας σημαντικά τις δυνατότητες του Τμήματος Client Service.
* Το ΕΣΡ αποφάσισε την οριστική διακοπή λειτουργίας τριών ραδιοφωνικών σταθμών που μέχρι πρότινος διέθεταν ΒΝΛ (σ.σ. βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας). Ανάμεσά τους και τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 98,7 Θεσσαλονίκης με την αιτιολογία «παράλειψη υποβολής στο ΕΣΡ των από το Π.Δ.310/1996 προβλεπόμενων εγγράφων καθ’ όλα τα έτη της λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού».
* Κυκλοφορεί από αύριο σε όλη την περιφέρεια της Πελοποννήσου (Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία, Κορινθία, Αργολίδα) και σε πολλά επιλεγμένα σημεία πώλησης στην Αθήνα η νέα εφημερίδα «ΣΗΜΕΡΙΝΗ Πελοπόννησος».
* Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το περιοδικό «Time» περνάει στα χέρια μιας γυναίκας, καθώς ανέλαβε τα ηνία της διεύθυνσης η Νάνσι Γκιμπς, διαδεχόμενη τον Ρικ Στέντζελ. Η εν λόγω είχε προαναγγελθεί και δεν προκάλεσε καμία έκπληξη, μέχρι και την τελευταία στιγμή ωστόσο όλοι περίμεναν να δουν στην πράξη την ιστορική μετάβαση.

 

Τελευταία Νέα