Στις 13 Μαρτίου μετατίθενται οι αποφάσεις για το MEGA

Gazzetta team
Στις 13 Μαρτίου μετατίθενται οι αποφάσεις για το MEGA
Το θρίλερ με πρωταγωνιστή το πάλαι πότε μεγάλο κανάλι, το Mega, φαίνεται ότι συνεχίζεται. Στις 13 Μαρτίου μετατίθενται οι αποφάσεις για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού.

Σήμερα, προσήλθαν εκπρόσωποι του καναλιού στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι οποίοι επιχειρηματολόγησαν ότι ο τηλεοπτικός σταθμός είναι θεματικός και έτσι μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί. Οι υπεύθυνοι του καναλιού πρέπει να καταθέσουν υπόμνημα μέχρι τις 12 Μαρτίου στο ΕΣΡ, το οποίο θα συνέλθει την επομένη, (Τρίτη 13 Μαρτίου), προκειμένου να λάβει απόφαση επί του ζητήματος λειτουργίας του σταθμού.

Ωστόσο, όπως ενημέρωσαν το ΕΣΡ, δεν υπάρχει ακόμα επιχειρηματικό πλάνο για τη λειτουργία του σταθμού ως μη ενημερωτικού - θεματικού και υποστήριξαν ότι έχει δοθεί εντολή προσαρμογής του πλάνου που είχε εκπονηθεί αρχικά για τη συνέχιση του MEGA ως ενημερωτικού καναλιού.

Ζητούμενο προς επίλυση αποτελεί και το θέμα με τους εργαζόμενους του σταθμού καθώς κατά τον νόμο, ένας μη ενημερωτικός σταθμός πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον 50 άτομα έναντι των 400 που απαιτούνται για έναν ενημερωτικό. Οι εκπρόσωποι του σταθμού δεν είχαν και εκεί πειστικές απαντήσεις για το θέμα, σημειώνοντας ως ρεαλιστική λύση έναν αριθμό μεταξύ 100 και 150 εργαζομένων. Επίσης, οι εκπρόσωποι δήλωσαν ότι αυτή τη στιγμή η «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ» δεν μπορεί να προσκομίσει προς το ΕΣΡ ούτε φορολογική, τραπεζική ή ασφαλιστική ενημερότητα.

Η Ανεξάρτητη Αρχή δεν έλαβε απάντηση ούτε για το γεγονός της επιλεκτικής μισθοδοσίας σε μέρος των εργαζομένων του MEGA. Οι εκπρόσωποι του MEGA απέδωσαν την αδυναμία τους να απαντήσουν στις ερωτήσεις, στο γεγονός ότι δεν έχει ακόμα εκπονηθεί το επιχειρηματικό σχέδιο για τον σταθμό.