Λύση ζητούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στη Live Sport

Δήμος Μπουλούκος
Λύση ζητούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στη Live Sport

bet365

Απλήρωτοι από 2 ως 4 μήνες είναι οι εργαζόμενοι στην αθλητική εφημερίδα Live Sport που συνεχίζουν να δουλεύουν και να ζητούν τα δεδουλευμένα τους.

Παρά τις υποσχέσεις των τελευταίων μηνών, δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος από την ιδιοκτησία (Γιάννης Λάβδας και Γιώργος Βογιατζίδης) η οποία στην τελευταία ενημέρωση έκανε λόγο για ενδιαφέρον του Γιάννη Φιλιππάκη για την αθλητική εφημερίδα, αλλά δεν ενέκρινε τελικά τη μεταβίβαση επειδή είναι… αφερέγγυος. Σύμφωνα δε με την επίσημη ενημέρωση προς την ΕΣΗΕΑ, το συνολικό χρέος προς τους δημοσιογράφους ανέρχεται στα 117.000 ευρώ. Κατατέθηκε μάλιστα πλάνο αποπληρωμής, από τον Μάιο του 2018 μέχρι τον Νοέμβριο του 2019, αλλά μιλάμε για μήνες μετά, την ώρα που οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Στους εργαζομένους πρότειναν εθελουσία έξοδο αλλά επιλεκτική, δηλαδή με καταβολή μόνο της αποζημίωσης και όχι των δεδουλευμένων κάτι που φυσικά δεν συζητιέται. Επίσης η εθελουσία θα γίνει μόνο σε όσους η αποζημίωση μπορεί να καταβληθεί, δηλαδή στους χαμηλόμισθους.

Οι εργαζόμενοι απάντησαν με δύο προτάσεις: Να πάρουν οι ίδιοι την εφημερίδα αλλιώς καταβολή του 30% των δεδουλευμένων μέχρι τέλη Φεβρουαρίου και τα υπόλοιπα μέχρι τον Νοέμβριο του 2019, χωρίς καμία απομάκρυνση εργαζομένου.

Βέβαια και οι δύο προτάσεις φαίνεται να πέφτουν στο κενό, καθώς ειπώθηκε για τη μεταβίβαση της εφημερίδας, «σιγά μην σας τη δώσουμε για 117.000 χρέος, πώς κάνετε έτσι για 2-3 μήνες όταν σε άλλα μαγαζιά χρωστούν 9-12 μήνες!»

Κι όλα αυτά για μία εφημερίδα που έχει σταθερό αναγνωστικό κοινό και δεν μπαίνει μέσα από οικονομικής πλευράς...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα