Ο Άκης Πετρετζίκης κάνει πρεμιέρα στον ΣΚΑΪ (pics & vid)

Gazzetta team
Ο Άκης Πετρετζίκης κάνει πρεμιέρα στον ΣΚΑΪ (pics & vid)

bet365

Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός και με πτυχίο λογιστικής, από τότε που θυμάται τον εαυτό του ήθελε να γίνει επαγγελματίας σεφ… και τα κατάφερε περίφημα!

Ο Άκης Πετρετζίκης φοίτησε σε αθηναϊκή σχολή μαγειρικής, έφυγε στο Λονδίνο όπου εργάστηκε στην κουζίνα του πεντάστερου ξενοδοχείου «The Goring» και σε πολλούς ακόμα χώρους εστίασης για να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη για να δηλώσει συμμετοχή στο πρώτο «MasterChef», όπου αναδείχτηκε νικητής.

Ακολούθησαν σημαντικές συνεργασίες, όπως αυτή με το εστιατόριο «Dali» και μία μεγάλη ευκαιρία: το να μαγειρέψει για το bistro-bar του ξενοδοχείου Metropolitan, «Avenue», ύστερα από επιλογή του καταξιωμένου Michel Roux.

Ταυτόχρονα, καθιερώθηκε στη συνείδηση του κοινού μέσα από τις πρωινές εκπομπές του Mega, αλλά και από τα δικά του πρότζεκτ -που έφερναν στο μυαλό δουλειές του εξωτερικού-, όπως το «Κάντο όπως ο Άκης», η «Λίστα του Άκη», «Ready Steady Cook». Ανήσυχο πνεύμα, αρέσκεται στο να δοκιμάζει διαφορετικά πράγματα, λόγος που τον έκανε να δημιουργήσει το πιο επιτυχημένο site μαγειρικής, akispetretzikis.com, τον δικό του χώρο με το όνομα «Kitchen Lab», το μαγαζί με burgers, «Burger AP».

Και όλα αυτά, την ίδια στιγμή που έκανε ακόμα και τον Τζέιμι Όλιβερ να πίνει νερό στο όνομά του, αφού ο Άκης μαγείρεψε για το κανάλι του διάσημου σεφ στο You Tube και ο τελευταίος τον αποθέωσε με ένα post στο Instagram, καιρό αργότερα, γράφοντας: «Είμαι τόσο περήφανος που ο Άκης Πετρετζίκης πλησιάζει τους 500.000 followers, οπότε δώστε του ένα μεγάλο follow αν λατρεύετε νόστιμες συνταγές…».

Έχοντας όλα τα παραπάνω στις αποσκευές του, τη φετινή χρονιά, ετοιμάζεται για ένα νέο βήμα, αυτό της καινούργιας εκπομπής «Kitchen Lab» που θα κάνει σήμερα το μεσημέρι πρεμιέρα στον ΣΚΑΙ. Σε ένα πραγματικό εργαστήριο που έχει γίνει το talk of the town, δημιουργεί οικονομικές, εύκολες και φυσικά πεντανόστιμες συνταγές που θα σας λύσουν τα χέρια.

Στην πρώτη εκπομπή παρακολουθούμε να φτιάχνει «Τραγανή Πανσέτα» και «Τούρτα Σοκολάτα Καραμέλα», ενώ την Κυριακή τον βλέπουμε να μαγειρεύει «Roast Beef με πουτίγκες» συνοδευόμενο από μια σάλτσα gravy και μια «Τράιφλ με μους σοκολάτας και φρούτα».


Πηγή: reader.gr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα