Ο ΠΣΑΤ για τον Πήγασο και τη Sportime

Gazzetta team
Ο ΠΣΑΤ για τον Πήγασο και τη Sportime
O Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου εξέδωσε ανακοινώσεις για τους εργαζομένους στον Πήγασο και για τις πληροφορίες επανέκδοσης του Sportime.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου παρακολουθεί με έκδηλη αγωνία τις εξελίξεις στον ΠΗΓΑΣΟ όπου δεκάδες συνάδελφοι μας δοκιμάζονται και διεκδικούν το αυτονόητο. Το δικαίωμα στην εργασία και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Ο ΠΣΑΤ, συμπαραστέκεται στον αγώνα των συναδέλφων και ειδικότερα των αθλητικών μέσων του Ομίλου (εφημερίδα Goal News και Ιστοσελίδα Sentragoal), ενώνοντας με τους εργαζόμενους την αγωνία του και την απαίτηση να βρεθεί λύση για τη σωτηρία των Μέσων και το εργασιακό μέλλον τους.

Καλεί επίσης την εργοδοσία, έστω και τώρα, να συναισθανθεί τις τεράστιες και διαχρονικές της ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στα Μέσα της και με συγκεκριμένες και ουσιαστικές πρωτοβουλίες να αναζητήσει τη λύση που απαιτείται.

Ο ΠΣΑΤ, καλεί επίσης τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας, αλλά και τις συνδικαλιστικές μας Ενώσεις, να πάρουν τις πρωτοβουλίες εκείνες που απαιτούνται αφενός να μη διαιωνίζεται το τεράστιο εργασιακό πρόβλημα για τους συναδέλφους μας και αφετέρου να αναζητηθούν οι διέξοδοι εκείνες για την επόμενη μέρα στα Μέσα του Ομίλου και τους εργαζόμενους του.

Για τη Sportime

Με αφορμή πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τελευταία, για πιθανή επανέκδοση της εφημερίδας SporTime, ο ΠΣΑΤ εφιστά την προσοχή των συντεταγμένων οργάνων της Πολιτείας αλλά και των συνδικαλιστικών μας Ενώσεων, τονίζοντας ταυτόχρονα τα αναφαίρετα δικαιώματα των εργαζόμενων στην εφημερίδα, την οποία συγκεκριμένες διαδικασίες και σκανδαλώδεις διαδρομές, οδήγησαν στην εξαφάνιση της από τον χάρτη του Τύπου.

Ο ΠΣΑΤ, επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι της έμειναν στο δρόμο, απλήρωτοι, χωρίς αποζημίωση, διεκδικώντας τα δικαιώματα τους στα δικαστήρια όπου και δικαιώθηκαν επανειλημμένα, χωρίς όμως και να καταστεί εφικτό η υλοποίηση όλων αυτών των δικαστικών αποφάσεων.

Στη Νομική υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ άλλωστε, ο ογκώδης φάκελος του σκανδάλου SporΤime, περιλαμβάνει στοιχεία για τη δαιδαλώδη διαδρομή του τίτλου της εφημερίδας σε εξωχώριες εταιρείες και μέρη ξωτικά, την εμπλοκή συγκεκριμένων απίθανων προσώπων και εταιρειών που την ενταφίασαν τελικά και άφησαν στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους.

Η νέα διοίκηση της ΕΣΗΕΑ, σε συνεργασία και με τον ΠΣΑΤ, οφείλει να προσδιορίσει με σαφήνεια ότι καμία πειρατική προσπάθεια επανέκδοσης, με μεταβιβάσεις του τίτλου της εφημερίδας, δεν μπορεί να παραβλέψει τα αναφαίρετα δικαιώματα των εργαζόμενων σε αυτή, έως και το 2008.