Γκάλης και Γιαννάκης μιλούν στο Pick & Roll, 36 χρόνια μετά το θρυλικό 114-113

Γκάλης και Γιαννάκης μιλούν στο Pick & Roll, 36 χρόνια μετά το θρυλικό 114-113

Gazzetta team
Γκάλης και Γιαννάκης μιλούν στο Pick & Roll, 36 χρόνια μετά το θρυλικό 114-113

bet365

Στον θρυλικό αγώνα του 1981 Άρης-Ιωνικός, είναι αφιερωμένο το Pick & Roll αυτής της Τρίτης 24/1 (20.00, COSMOTE SPORT 4HD), με αφορμή την επέτειο των 36 χρόνων από τη διεξαγωγή της ιστορικής αναμέτρησης.

Με τελικό σκορ 114-113, το παιχνίδι είχε κριθεί στη δεύτερη παράταση και έμεινε στην ιστορία για τους 73 πόντους στους οποίους είχε φτάσει ο Παναγιώτης Γιαννάκης, με τον Νίκο Γκάλη να σταματά στους 62.

Η COSMOTE TV παρουσιάζει τα γεγονότα μέσα από τα μάτια των ίδιων των πρωταγωνιστών. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα βρίσκεται στο στούντιο των καναλιών COSMOTE SPORT και θα απαντήσει στις ίδιες ερωτήσεις που τέθηκαν στον Νίκο Γκάλη, στην Θεσσαλονίκη, όπου ταξίδεψε ο Βασίλης Σκουντής.

Με αφορμή την πρώτη φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι σε παρκέ, οι θρύλοι του ελληνικού, αλλά και του διεθνούς μπάσκετ, μιλούν αποκλειστικά στην COSMOTE TV:

· για τα παιδικά τους χρόνια και την πρώτη επαφή που είχαν με το μπάσκετ

· για την επιλογή τους στο ΝΒΑ draft από την ίδια ομάδα, τους Σέλτικς και τον ίδιο προπονητή (Μπιλ Φιτς)

· για την πρώτη τους γνωριμία, στην Εθνική, κατά το Προολυμπιακό τουρνουά του 1980, στο Βεβέ της Ελβετίας, και την άποψη που είχε τότε ο ένας για τον άλλον

· για την ατμόσφαιρα πριν από τον αγώνα της 24ης Ιανουαρίου του 1981 ή αλλιώς της πρώτης φοράς που συναντήθηκαν στο παρκέ, ως αντίπαλοι

· για την εξέλιξη του αγώνα

· για το πώς έπειτα από τρία χρόνια βρέθηκαν συμπαίκτες στον Άρη και

· για το θρίαμβο της Εθνικής, το 1987.

Οι συντελεστές της εκπομπής εξασφάλισαν τις μαρτυρίες και άλλων μελών του ιστορικού αγώνα του 1981. Θα δούμε τι θυμήθηκαν οι Μιχάλης Ρωμανίδης και Βασίλης Παραμανίδης, μέλη εκείνης της ομάδας του Άρη, αλλά και οι Γιάννης Γουργιώτης, Στάθης Σαρανταένας και Κώστας Αλεξανδρίδης, μέλη του ρόστερ που είχε εμφανίσει ο Ιωνικός. Στην κάμερα των καναλιών COSMOTE SPORT μίλησε και ο διαιτητής του αγώνα, Χριστόδουλος Οικονομίδης ο οποίος στη συνέχεια έγινε μάνατζερ της Εθνικής Ελλάδας, όπως επίσης οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Βασίλης Σπανούλης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα