Η έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Κουτρουμάνου για το Ρίο

Gazzetta team
Η έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Κουτρουμάνου για το Ρίο

bet365

«Από το Ρίο με Αγάπη!...Βασίλης Κουτρουμάνος» είναι ο τίτλος της έκθεσης του βραβευμένου ρεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνου, με φωτογραφίες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η έκθεση θα λειτουργήσει ως τις 23 Δεκεμβρίου.

Η Image Gallery παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του βραβευμένου φωτορεπόρτερ Βασίλειου ΑΘ. Κουτρουμάνου με τίτλο «Από το Ρίο με Αγάπη!...Βασίλης Κουτρουμάνος».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τέταρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 7 μμ στην Λεωφόρο Αμαλίας 36 στην ΑΘΗΝΑ.

Για την έκθεση, ο Α' Αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ Θεόδωρος Νταβέλος είπε: «Στην έκθεση αυτή θα μας μεταφέρει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 και μέσα από τον φωτογραφικό φακό του θα δούμε όλες τις ιστορικές στιγμές που έζησε η Ελλάδα στην Βραζιλία. Το Λευτέρη να ακροβατεί και να αφήνει με το στόμα ανοικτό όλη την υφήλιο. Το Σπύρο να δίνει τον αγώνα της ζωής του. Την Άννα να στοχεύει στην αιωνιότητα με δυο Ολυμπιακά μετάλλια σε λίγες ώρες. Τη Κατερίνα να ίπταται στον ουρανό και να προσγειώνεται στο χρυσάφι. Τον Παναγιώτη και τον Παύλο μια γροθιά να "σκίζουν" τα κύματα και να σηκώνουν και αυτοί ψηλά την γαλανόλευκη. Κάθε κλικ και μια ιστορία. Κάθε φωτογραφία και ένα δάκρυ, ένα χαμόγελο. Έτσι γράφεται άλλωστε το προσωπικό ημερολόγιο. Σε αυτή την διαδρομή από την Αθήνα στο Ρίο και πάλι στην Αθήνα έγιναν πολλά που είναι αποθηκευμένα στο σκληρό δίσκο του μυαλού του. Τα περισσότερα θα τα κρατήσει για τον εαυτό του. Αυτές όμως τις φωτογραφίες που μας παρουσιάζει σε αυτή την έκθεση μπορεί και έχει-μάλλον- την υποχρέωση να τις μοιραστεί μαζί μας. Είναι κομμάτι της ζωής του αλλά και της ζωής των πρωταθλητών μας, των προπονητών τους, των οικογενειών τους, είναι κομμάτι της αθλητικής ιστορίας της πατρίδας μας. Της Ελλάδας ΜΑΣ. Για αυτό και τον ευχαριστούμε.»

Ο επιμελητής της έκθεσης Γιάννης Κανελλόπουλους επισήμανε: "Από το Ρίο με Αγάπη!..." “39.000 Φωτογραφίες!... Μία μία τις είδα όλες! Μοναδικές, όπως οι στιγμές που κατεγράφησαν στο Ρίο της Βραζιλίας, στην Ολυμπιάδα του 2016, από τον μοναδικό Έλληνα φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνο. Το εγχείρημα, εκ προοιμίου, είχε υψηλό δείκτη δυσκολίας, αφού για τον τελικό αριθμό των φωτογραφιών που επελέγησαν για αυτήν την έκθεση, δεν ήταν μόνον ο αριθμός τους, αλλά και μια σειρά παραμέτρων, που έπρεπε να πάρω υπόψιν μου ως επιμελητής. Εννοείται, πως όχι μόνο για να μην αδικήσω την καλύτερη ή τις καλύτερες, αλλά για να τεκμηριωθεί από το αποτέλεσμα η σημαντικότητα της φωτογραφικής Τέχνης, αλλά και του συγκεκριμένου φωτογράφου. Η εικαστική προσέγγιση, κάθε φορά, για κάθε μία φωτογραφία επιβεβλημένη. Έτσι ώστε η αυτονομία της να είναι σαφής τόσο που και από μόνη της, να θυμίζει το μέγιστο αθλητικό γεγονός. Αυτό εξάλλου είναι παντοτινά το ζητούμενο στην φωτογραφική τέχνη. Σε αυτά, έρχεται να προστεθεί και αυτό, που ούτε λίγο-ούτε πολύ, αποκαλούμε "Συνάντηση με την Ιστορία”. Οι στιγμές δηλαδή, στην ουσία αποτελούν τα κάδρα της Ιστορικής Καταγραφής, είτε αυτό έχει να κάνει με τα πρόσωπα που συμμετέχουν, είτε με ότι σηματοδότησε το αθλητικό γεγονός των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο της Βραζιλίας. Μία μία τις θαύμασα όλες! Ακόμη και αυτές που έμειναν εκτός από δεοντολογία. Μία-μία δεν χορταίνω να τις βλέπω!...” Βασίλη με συγκίνησες! Ο φίλος σου, Γιάννης Κανελλόπουλος

Διάρκεια Έκθεσης: 22 - 23 Δεκεμβρίου 2016

Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη - Παρασκευή 11:00-20:00

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα