Αυτοί είναι οι κορυφαίοι του 2016!

Gazzetta team
Αυτοί είναι οι κορυφαίοι του 2016!

bet365

Ο ΠΣΑΤ ανακοίνωσε τους κορυφαίους αθλητές της χρονιάς, με τους Πετρούνια, Κορακάκη, Μάντη - Καγιαλή να επικρατούν. Δείτε ποιοι ακόμα βραβεύτηκαν και για ποιο λόγο!
Ο Τάσος Κορακάκης, που οδήγησε την κόρη του, Άννα, δύο φορές στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο κατέκτησε το βραβείο του κορυφαίου προπονητή του 2016 από τον ΠΣΑΤ. Η κορυφαία ομάδα για το 2016 ήταν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στα 470. Για τις διακρίσεις τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο βραβεύτηκαν οι επτά Ολυμπιονίκες.
Σπύρος Γιαννιώτης, Άννα Κορακάκη, Λευτέρης Πετρούνιας, Παναγιώτης Μάντης ανέβηκαν στην σκηνή του Μεγάρου Μουσικής και έλαβαν το βραβείο του Πανελληνίου Συλλόγου Αθλητικού Τύπου για τις διακρίσεις τους, από τα χέρια του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Ο Σπύρος Γιαννιώτης, μάλιστα, παρέλαβε και το βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι» για την γενικότερη προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό, συγκινώντας με τις δηλώσεις του.
Κορυφαίος αθλητής της χρονιάς ο Πετρούνιας και αντίστοιχα αθλήτρια της σεζόν η Κορακάκη.
Το βραβείο των κορυφαίων ανερχόμενων Ελλήνων αθλητών παρέλαβαν οι Εμμανουήλ Καραλής και Στέφανος Τσιτσιπάς.
Η ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης βρέθηκε στην ετήσια γιορτή βράβευσης των κορυφαίων του αθλητισμού για το 2016 και απηύθυνε χαιρετισμό. Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Βασιλειάδης:
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας, κυρίες και κύριοι, είναι μεγάλη τιμή για μένα να χαιρετίζω τη σημερινή βράβευση των κορυφαίων Αθλητών του 2016. Αθλητές που τίμησαν τη χώρα μας και μας γέμισαν χαρά και υπερηφάνεια με τις επιδόσεις τους, την προσπάθειά τους, το ήθος τους και την αυταπάρνησή τους. Και ιδίως για τους αθλητές του Κλασικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού που προπονούνται μέσα σε συνθήκες δύσκολες, αφού λόγω της οικονομικής κρίσης τα χορηγικά όρια είναι ασφυκτικά περιορισμένα και ταυτόχρονα η πολιτεία μολονότι προσπαθεί, αδυνατεί να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες τους, πλην των βασικών.
Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο, κάθε επιτυχία παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Το μόνο που έχω να πω, ως εκπρόσωπος της οργανωμένης πολιτείας , είναι πως θα προσπαθήσουμε, μέσα και σε αυτά τα ασφυκτικά δημοσιονομικά πλαίσια, με χρηστή διοίκηση και συνετή διαχείριση, να είμαστε πάντα δίπλα στους αθλητές και τους προπονητές τους, προσπαθώντας να κάνουμε όσες παρεμβάσεις είναι δυνατόν, ώστε να μπορούν με αξιοπρέπεια να αγωνίζονται για όλους μας και να αποτελούν πρότυπο για την κοινωνία και κοιτίδες εθνικής υπερηφάνειας σε καιρούς δύσκολους, όπως σήμερα.
Οι σημερινές βραβεύσεις αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αν λάβουμε υπόψη μας, ότι αυτοί που αποφάσισαν είναι οι αθλητικοί συντάκτες, οι οποίοι έχουν όχι μόνο εξαιρετική κατάρτιση, αλλά κυρίως φέρουν μια διττή ιδιότητα. Από τη μια μεριά παρακολουθούν από κοντά τις προσπάθειες, τις αγωνίες και τον αγώνα των αθλητών και από την άλλη αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας. Όλοι αυτοί που σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και πολλές φορές εργαζόμενοι σε συνθήκες και σε καθεστώς γαλέρας, άσχημα αμειβόμενοι και αφόρητα πιεσμένοι από εξωαθλητικά επιχειρηματικά συμφέροντα, προσπαθούν να επιτελέσουν με αξιοπρέπεια το λειτούργημά τους.
Τους χαιρετίζουμε, τους αναγνωρίζουμε και ταυτόχρονα τους ζητάμε να προχωρήσουν ένα βήμα μπροστά, απομονώνοντας ελάχιστη μερίδα συναδέλφων τους που καταπατούν κάθε έννοια δεοντολογίας. Σήμερα, οι συνθήκες είναι ώριμες ώστε να ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος, με την πολιτεία αρωγό, για τα προβλήματα της αθλητικής δημοσιογραφίας που, ας μη γελιόμαστε, λίγο διαφέρουν από αυτά της πολιτικής. Συνηθίζεται, απ’ ότι μου είπαν, ο Υπουργός Αθλητισμού να εξαγγέλλει κάποια πράγματα απ’ αυτό το βήμα. Εγώ, το μόνο που έχω να εξαγγείλω είναι λίγα λόγια, πολλή δουλειά, καλή προαίρεση για καλή συνεργασία και με τις σκέψεις αυτές, χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση, δίνοντας συγχαρητήρια στον ΠΣΑΤ και στον Πρόεδρό του, με τον οποίο η συνεργασία ξεκίνησε σε καθεστώς έτσι…αμοιβαίας καχυποψίας, αλλά έχει εξελιχθεί εξαιρετικά και εύχομαι καλή επιτυχία. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».
ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
• Κορυφαίος αθλητής της χρονιάς για το 2016 αναδείχθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας (ενόργανη γυμναστική) και τον ακολούθησαν στην πρώτη τριάδα οι Σπύρος Γιαννιώτης (μαραθώνια κολύμβηση) και Κώστας Φιλιππίδης (στίβος).
• Κορυφαία αθλήτρια, η Άννα Κορακάκη (σκοποβολή) και ακολούθησαν η Κατερίνα Στεφανίδη (στίβος) και Βούλα Παπαχρήστου (στίβος).
• Κορυφαία ομάδα, η ομάδα 470 Ανδρών στην Ιστιοπλοϊα με τους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή και ακολούθησαν η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Ανδρών και η ομάδα Tornado στην Ιστιοπλοϊα (Κώστας Τριγκώνης και Ιορδάνης Πασχαλίδης).
• Κορυφαίος προπονητής, ο Τάσος Κορακάκης (σκοποβολή) και ακολούθησαν οι Δημήτρης Ράφτης (ενόργανη γυμναστική) και Νίκος Γέμελος (μαραθώνια κολύμβηση).
• Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία αναδείχθηκε ο Παύλος Μάμαλος (άρση βαρών) και ακολούθησαν οι Θανάσης Κωνσταντινίδης (στίβος) και Μανώλης Στεφανουδάκης (στίβος).
• Κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία η Δήμητρα Κοροκίδα (στίβος) και ακολούθησαν οι Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (κολύμβηση) και Μαρία Τσάκωνα (κολύμβηση).
• Κορυφαία ομάδα αθλητών με αναπηρία τα Ζευγάρια BC3 Μπότσια (Ντέντα /Πανανός /Πολυχρονίδης) και ακολούθησαν το Ομαδικό Σπάθης με τους Ντούνη Βασίλη, Πυλαρινό Γεράσιμο, Τριανταφύλλου Πάνο και το Tandem Γυναικών (Ποδηλασία) με τις Χαλκιαδάκη Αδαμαντία και Μηλάκη Ηρώ.
Ειδική Τιμητική Διάκριση έγινε στους μεταλλιούχους των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέιρο: Σπύρο Γιαννιώτη (Μαραθώνια Κολύμβηση), Παύλο Καγιαλή (Ιστιοπλοϊα), Άννα Κορακάκη (Σκοποβολή), Παναγιώτη Μάντη (Ιστιοπλοϊα), Λευτέρη Πετρούνια (Ενόργανη Γυμναστική) και Κατερίνα Στεφανίδη (Στίβος).
ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν ακόμη με έπαθλα και διακρίσεις:
• «Έπαθλο Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» στον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών για το σύνολο των διακρίσεων των Ολυμπιονικών μας διαχρονικά, το ήθος που επιδεικνύουν στη δύσκολη και επίπονη αυτή διαδρομή, καθώς επίσης και την πολύπλευρη δράση του Συλλόγου τους.
• Έπαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play) στον αθλητή της μαραθώνιας κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη για την ενέργειά του να αναγνωρίσει την νίκη του Ολλανδού αντιπάλου του, αμέσως μετά τον συγκλονιστικό τερματισμό των 10 χλμ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μη αποδεχόμενος την υποβολή ένστασης.
• Έπαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς» από κοινού στην πρώην διεθνή πολίστρια και νυν αθλήτρια τριάθλου, Μάνια Μπικώφ, για την απόφασή της να αφιερωθεί το τελευταίο διάστημα στην περισυλλογή και διάσωση των προσφύγων στη Μυτιλήνη και στον παλαίμαχο διεθνή πετοσφαιριστή Μάριο Γκιούρδα, ο οποίος ως επικεφαλής μονάδας του Πυροσβεστικού Σώματος, κατάφερε μετά από τιτάνια προσπάθεια και μάχη με τις φλόγες, να σώσει τη ζωή εννέα ατόμων, μεταξύ των οποίων και ενός βρέφους!
• Φερνάντο Σάντος, προπονητής της Εθνικής Ποδοσφαίρου της Πορτογαλίας, για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.
• Δημήτρης Ιτούδης, προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και την εκπροσώπηση, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, των ελληνικών χρωμάτων διεθνώς.
• Εμμανουήλ Καραλής, νεαρός αθλητής του Στίβου, με το Έπαθλο Ανερχόμενου Ταλέντου, για την κορυφαία, φέτος, επίδοση στον κόσμο στο αγώνισμα του επί κοντώ, στην κατηγορία Παίδων.
• Στέφανος Τσιτσιπάς, νεαρός αθλητής του Τένις, με το Έπαθλο Ανερχόμενου Ταλέντου, για την ανάδειξή του ως κορυφαίου, φέτος, στην παγκόσμια κατάταξη Εφήβων, καθώς και ως Πρωταθλητή Ευρώπης στην ίδια κατηγορία.
• Απόστολος Χαριτωνίδης, μαχητής της ζωής και του αθλητισμού και πρεσβευτής του Συλλόγου «Ελπίδα Φίλων Παιδιών» με καρκίνο.
• Κατερίνα Ζαφειροπούλου, 13χρονη αθλήτρια του Τένις, με Τιμητική Διάκριση Αθλητικού Ήθους, για την αλτρουιστική της συμπεριφορά στο Παγκρήτιο πρωτάθλημα, υπερ της αντιπάλου της, που αναγκάστηκε να συνεχίσει την προσπάθειά της στον τελικό, τραυματισμένη.
Ο ΠΣΑΤ τίμησε επίσης, την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρόεδρο του Συλλόγου «Ελπίδα», για την πολύπλευρη κοινωνική δράση και προσφορά της.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα