Κόντρα στη Super League για τα τηλεοπτικά!

Gazzetta team
Κόντρα στη Super League για τα τηλεοπτικά!

bet365

Η κόντρα των «12» μικρομεσαίων ΠΑΕ της Super League και της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ για την αναδιανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων προς το παρόν βρίσκει νικητές τους τρεις μεγάλους.

Ωστόσο, όπως, γράφει το Goal, προκαλεί τεράστιο ρήγμα στους μικρομεσαίους και είναι πάρα πολύ πιθανό να τεθεί θέμα σε ό,τι αφορά το μέλλον του Γιώργου Στράτου στην προεδρία της Super League.

Η απόφαση για αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων κάνει λόγο για μοιρασιά 40% ισομερώς και 60% με βάση τη βαθμολογία των ομάδων, ενώ ο προηγούμενος τρόπος είχε τρεις τομείς: την εμπορικότητα των ομάδων, ένα στάνταρ ποσό για όλες τις ΠΑΕ και τη βαθμολογική τους θέση. Με τη νέα μέθοδο χαμένοι είναι οι τρεις μεγάλοι και κερδισμένοι οι μικρομεσαίοι (που έχουν στο πλευρό τους και την ΑΕΚ) που σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους είχαν κάνει λόγο για «τριτοκοσμικό τρόπο διανομής των εσόδων που πνίγει τις μικρομεσαίες ομάδες».

Ο Πρόεδρος της Λίγκας με επιστολή που έστειλε στις ΠΑΕ δηλώνει ότι αρνείται να υπογράψει την απόφαση που είχε παρθεί ομόφωνα στις 12/4/2016 και κατά πλειοψηφία (δεν συμφώνησαν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) στο ΔΣ της Λίγκας στις 9/11/2016. Οι «μικρομεσαίοι» τον κατηγορούν ότι υπαναχωρεί, αφού στη συνάντηση στη ΒΙΑΜΑΡ στις 15/11 φέρεται να είχε πει ότι θα υπογράψει τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία με βάση το καταστατικό χρειάζεται ομόφωνη απόφαση (που υπήρχε, αλλά τώρα δεν υπάρχει). Τον είχαν διαβεβαιώσει μάλιστα ότι... «δεν κινδυνεύεις με τίποτα. Από τη στιγμή που δεν παίρνεις λεφτά για τον εαυτό σου, αλλά τα μοιράζεις με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, δεν θα έχεις καμία επίπτωση σε προσωπικό επίπεδο». Το ρήγμα είναι μεγάλο και τίποτα δεν αποκλείεται. Ακόμη και οι δύο πλευρές να οδηγηθούν στα δικαστήρια!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα