Η «μαύρη» επέτειος της ΑΕΛ (pics&vids)

Η «μαύρη» επέτειος της ΑΕΛ (pics&vids)

bet365

Σαν σήμερα, πριν από 30 χρόνια, ο Χαράλαμπος Μπλιώνας έχασε την ζωή του στο Αλκαζάρ από μία φωτοβολίδα.

Ημέρα πένθους για την Λάρισα. Μαύρη επέτειος, καθώς σαν σήμερα, 26 Οκτωβρίου του 1986 έχασε την ζωή του στο Αλκαζάρ ο Χαράλαμπος Μπλιώνας από μία φωτοβολίδα. Ο 29χρονος καθηγητής, που ζούσε στην Αθήνα και ετοιμαζόταν να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, βρέθηκε στο χωριό του για κάποιες δουλειές και δεν έχασε την ευκαιρία να δει από κοντά την ΑΕΛ, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Δεν ήξερε όμως το μοιραίο ραντεβού που θα είχε, το ραντεβού με τον θάνατο.



Το κλίμα στο γήπεδο ήταν τεταμένο, έτοιμο να... εκραγεί. Η κατάσταση ξεφεύγει, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να πετούν φωτοβολίδες στις κερκίδες των γηπεδούχων. Οι δύο πρώτες, θα καταλήξουν στο κενό. Η τρίτη, όμως, είναι μοιραία. Αφού θα βρει στο κιγκλίδωμα θα αλλάξει τροχιά και θα καρφωθεί στον λαιμό του άτυχου καθηγητή. Το χτύπημα είναι καίριο, αφού θα του κόψει την καρωτίδα. Πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος, άπαντες σπεύδουν να βοηθήσουν, όμως μάταια.



Τίποτα δε μπορεί να αλλάξει... Ο Μπλιώνης μεταφέρεται στο νοσοκομείο μέσα σε μία καρότσα από ένα αγροτικό, με μία διαφημιστική πινακίδα να χρησιμοποιείται για φορείο, καθώς στο γήπεδο δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Οι γιατροί απλά θα μαζέψουν το άψυχο σώμα του από αυτή την καρότσα, καθώς στην διαδρομή έχει λυγίσει, αφήνοντας την τελευταία του πνοή.

Το δράμα αυτό, που βύθισε στο πένθος τον Κάμπο, αλλά και όλη την Ελλάδα, χαρακτηρίστηκε από τον υπεύθυνο της αστυνομίας ως ένα... ατυχές συμβάν! Το ίδιο επικαλέστηκε και ο οπαδός που πέταξε την φωτοβολίδα, ο οποίος καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης, όμως το 1991 αφέθηκε ελεύθερος λόγω καλής διαγωγής.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα