Η νύχτα που... βασίλισσα ήταν η ΑΕΚ! (vid)

Gazzetta team
Η νύχτα που... βασίλισσα ήταν η ΑΕΚ! (vid)

bet365

Πέρασαν 14 χρόνια από τη νύχτα που η Ρεάλ Μαδρίτης σταμάτησε για 90 λεπτά να θυμίζει... βασίλισσα και τον τίτλο αυτό της τον πήρε η ΑΕΚ με το τελικό 3-3 στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Στο «Νίκος Γκούμας», σαν σήμερα, 2 Οκτωβρίου, το 2002, η «Ένωση» βίωσε μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές της ιστορίας της.

Υποδέχθηκε τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ εκείνης της αγωνιστικής περιόδου και κατάφερε να ρίξει τους Ισπανούς στο... καναβάτσο, παίρνοντας μάλιστγα προβάδισμα δύο τερμάτων, όταν το σκορ είχε διαμορφωθεί στο 3-1!

Παίξε νόμιμα με απεριόριστα ειδικά στοιχήματα στη Vistabet!

Οι Βασίλης Τσιάρτας, Χρήστος Μαλαδένης και Ντέμης Νικολαΐδης είχαν σκοράρει για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς τότε.

Η Ρεάλ, είχε στη σύνθεσή της ποδοσφαιριστές όπως οι Σαλγάδο, Ρομπέρτο Κάρλος, Ζιντάν, Ραούλ, Φίγκο, Καμπιάσο, Μακελελέ, όμως... γλίτωσε την ήττα βρίσκοντας απαντήσεις σε όλα τα γκολ που είχε πετύχει η ελληνική ομάδα.

Ο «Ζιζού» σκόραρε δις και μια φορά ο Γκούτι για το τελικό 3-3.

Η ΑΕΚ, παρά το γεγονός πως απέφυγε την ήττα και στο δεύτερο ματς στη Μαδρίτη, με το εκπληκτικό 2-2 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», τελικά τερμάτισε τρίτη στον όμιλο εκείνης της αγωνιστικής περιόδου, πίσω από τη Ρεάλ και τη Ρόμα που πήραν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Θυμηθείτε το σπουδαίο ματς:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα