Το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής ομάδας ρυθμικής γυμναστικής στο Σίδνεϊ το 2000

Δήμος Μπουλούκος
Το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής ομάδας ρυθμικής γυμναστικής στο Σίδνεϊ το 2000

bet365

Έχουν περάσει 16 χρόνια από την ημέρα που η Εθνική Ομάδα Ρυθμικής Γυμναστικής του Ανσάμπλ, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ το 2000.

Η ομάδα αποτελούνταν από τις Ειρήνη Αϊνδιλή, Μαρία Γεωργάτου, Χαρά Καρυάμη, Εύα Χριστοδούλου, η Κλέλια Πανταζή και Άννα Πολλάτου. Οι ελληνίδες αθλήτριες είχαν συγκεντρώσει πολύ υψηλή βαθμολογία στα προκριματικά, γεγονός που τις είχε χαρακτηρίσει «φαβορί». Στον τελικό, το πρώτο όργανο στο οποίο αγωνίστηκαν ήταν οι κορύνες. Στην εκτέλεση του προγράμματος έγιναν λάθη, που κόστισαν στη βαθμολογία. Οι ελληνίδες αθλήτριες συγκέντρωσαν 19.553 βαθμούς και έμειναν τρίτες, πίσω από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Στον τελικό, το πρώτο όργανο στο οποίο αγωνίστηκαν ήταν οι κορύνες. Στην εκτέλεση του προγράμματος έγιναν λάθη, που κόστισαν στη βαθμολογία. Οι ελληνίδες αθλήτριες συγκέντρωσαν 19.553 βαθμούς και έμειναν τρίτες, πίσω από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Τα κορίτσια στεναχωρήθηκαν και έκλαψαν στα αποδυτήρια, αλλά εμφανίστηκαν ξανά στο ταπί ψύχραιμες, για να εκτελέσουν το δεύτερο πρόγραμμα τους. Υπό τους ήχους των «Παιδιών του Πειραιά» τα κορίτσια έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και πραγματοποίησαν άψογη εμφάνιση. Η βαθμολογία τους ήταν η υψηλότερη των αγώνων, με 19.733 , γεγονός που απέδειξε την αξία της ομάδας. Το άθροισμα των βαθμών όμως έφερε την ελληνική ομάδα στην τρίτη θέση. Για τα κορίτσια το χάλκινο μετάλλιο, ήταν «γλυκόπικρο» γιατί ήξεραν ότι μπορούσαν να κατακτήσουν το χρυσό. Για τους Έλληνες, ήταν μια μεγάλη νίκη και ένας λόγος για να νιώθουν περήφανοι.

Σήμερα, 16 χρόνια μετά όλα τα κορίτσια συνεχίζουν να ασχολούνται με τη Ρυθμική. Είτε ως προπονήτριες, είτε ως σύμβουλοι σε ομάδες. Όλες, ως ολυμπιονίκες κατέχουν βαθμό στον Στρατό και το Ναυτικό και οι περισσότερες έχουν πάρει τα πτυχία τους από το Πανεπιστήμιο. Από την «χρυσή» ομάδα, λείπει η Άννα Πολλάτου, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή μετά από τροχαίο δυστύχημα στις 17 Μάιου του 2014, σε ηλικία 31 ετών. Όλα τα κορίτσια αναφέρθηκαν στην ημέρα της κατάκτησης του μεταλλίου μέσω των προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή:mixanitouxronou

 

Τελευταία Νέα