Ο «αποχαιρετισμός στα όπλα» του Γιώργου Κούδα (pics & vid)

Ο «αποχαιρετισμός στα όπλα» του Γιώργου Κούδα (pics & vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο «αποχαιρετισμός στα όπλα» του Γιώργου Κούδα (pics & vid)

bet365

Τα τελευταία 25 λεπτά μέσα στο «σπίτι» του, την Τούμπα για έναν τρισευτυχισμένο Γιώργο Κούδα, που σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια αγωνίστηκε για τελευταία φορά μπροστά στο κοινό του ΠΑΟΚ.

Ήταν μια βραδιά με αρκετή ζέστη, 20 Σεπτεμβρίου 1995, αφιερωμένη στον «Μεγαλέξανδρο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Συγκινησιακά φορτισμένη. Σε μια άκρη του τερέν καθόταν ο μπαρμπα-Γιάννης, ο πατέρας του που τόσο πολύ σημάδεψε την καριέρα του, δίπλα η σύζυγός του, Μαρίζα, οι δικοί του άνθρωποι, αλλά και σχεδόν 20.000 φίλοι του ΠΑΟΚ, που πήγαν για να χειροκροτήσουν το ίνδαλμά τους. Για τελευταία φορά…

Σε ηλικία 49 ετών ο Γιώργος Κούδας έγινε ο μεγαλύτερος ηλικιακά ποδοσφαιριστής, που φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας, αλλά όπως μου έλεγε λίγο πριν βγει από τη φυσούνα της Τούμπας, «νομίζω ότι είμαι 16 ετών παιδί και θα βγω από την καταπακτή για να παίξω πρώτα με τα εφηβικά, τα τσικό, με την πρώτη ομάδα, να κάνω την ίδια διαδρομή για να φτάσω στα 49 μου να αγωνιστώ για τελευταία φορά με την εθνική ομάδα».

Το ίδιο βράδυ, πριν από την σέντρα, του αποδόθηκε η μέγιστη τιμή και αναγνώριση για την προσφορά του στον ΠΑΟΚ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του από τους οργανωμένους φίλους του «Δικεφάλου».

Μια προτομή, που έγραφε ««Γεώργιος Κούδας. Ο Μεγαλέξανδρος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δόξασε τον ΠΑΟΚ και δοξάστηκε όσο κανείς άλλος από το λαό του. Εν έτι 1958-1984. Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ», η οποία έξι χρόνια αργότερα, έγινε… μπάλα στα πόδια κάποιων ανεγκέφαλων βάνδαλων οπαδών του Ολυμπιακού, μετά το τέλος ενός ντέρμπι στην Τούμπα και ουδέποτε αντικαταστάθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τι, κρίμα…

Η εθνική ομάδα με τον Κούδα αρχηγό αντιμετώπισε τη νέα Γιουγκοσλαβία, με τον «Μεγαλέξανδρο» να αγωνίζεται για 25 λεπτά, «τα ποδοσφαιρικά λεπτά, που θα μου μείνουν αξέχαστα», όπως έλεγε ο Θόδωρος Ζαγοράκης, πριν γίνει αλλαγή από τον Κώστα Πολυχρονίου, άλλοτε αντίπαλό του στα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, για να περάσει στη θέση του ο Βασίλης Τσιάρτας και όρθια η Τούμπα για τελευταία φορά τον αποθεώσει φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του: «Κούδας, Κούδας, Κούδας…»!

ΕΛΛΑΔΑ: Μιχόπουλος (46′ Ατµατσίδης), Αποστολάκης, Κασάπης,Ουζουνίδης (46′ Καραταΐδης), Καλιτζάκης (46′ Νταµπίζας), Τσαλουχίδης (59΄ Κ. Κωνσταντινίδης), Ζαγοράκης (73′ Σακελλαρίδης), Αλεξανδρής (46’∆ώνης), Μπατίστα (46′ Μαχλάς), Κούδας (25′ Τσάρτας-75′ Νινιάδης), Γεωργιάδης (46′ Γεωργάτος)

Τα στιγμιότυπα από το «αντίο» του Γιώργου Κούδα είναι από το 02.32’έως και 04.19’

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα