Η μέρα που οι Άγγλοι συνέτριψαν τους Γερμανούς (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Η μέρα που οι Άγγλοι συνέτριψαν τους Γερμανούς (vid)

bet365

Ανάμεσα στις τόσες αποτυχίες της εθνικής ομάδας της Αγγλίας σε μεγάλες διοργανώσεις, υπάρχει μια ημέρα κι ένα αποτέλεσμα που προκαλεί περηφάνια στα «τρία λιοντάρια». Η 1η Σεπτέμβρη του 2001 και το 1-5 του φωτεινού πίνακα στο Μόναχο, δεν θα ξεχαστούν ποτέ...

Συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από εκείνη την ημέρα κι όμως, η ανάμνηση εκείνου του παιχνιδιού είναι αρκετή για να προκαλέσει υπερηφάνεια στους Άγγλους οπαδούς και να τους κάνει να μην θυμηθούν ούτε για λίγο την επικρατούσε κατάσταση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας τους.

Έχοντας υποστεί ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Ισλανδία στο φετινό Euro 2016, η επέτειος εκείνης της... ξεγυρισμένης πεντάρας στους Γερμανούς για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2002, έρχεται να απαλύνει τον «πόνο».

Με τον Μάικλ Όουεν να κάνει τρομερά πράγματα και να πετυχαίνει χατ-τρικ και τους Εμίλ Χέσκεϊ και Στίβεν Τζέραρντ ν' ακολουθούν στο σκοράρισμα, τα «τρία λιοντάρια» έγιναν η αιτία που προκάλεσε τη βαρύτερη εντός έδρας ήττα των Γερμανών σε επίσημο παιχνίδι.

Σ' εκείνο το ματς, τα «πάντσερ» είχαν καταφέρει να προηγηθούν με τον Γιάνκερ από το 6ο λεπτό, όμως, η άμεση ισοφάριση από τον Όουεν, στο 12', έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ολική επαναφορά και τον θρίαμβο στο Μόναχο, όπου οι γηπεδούχοι μετατράπηκαν σε... εξαιρετικό κομπάρσο της αγγλικής παράστασης μέχρι το τελικό 5-1.

 

Τελευταία Νέα