Σαν σήμερα: To αξεπέραστο ρεκόρ του Μάικ Πάουελ (vid)

«ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ» ΑΠ' ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 1991

Σαν σήμερα: To αξεπέραστο ρεκόρ του Μάικ Πάουελ (vid)

Πέρασαν 25 χρόνια απ' την ημέρα που ο θρυλικός Μάικ Πάουελ «άγγιξε» τα 9 μέτρα στο άλμα εις μήκος (8.95), σπάζοντας ένα ρεκόρ 23 ετών και βάζοντας το δικό του «ταβάνι» ως τέτοιο του αθλήματος!

Σαν σήμερα: To αξεπέραστο ρεκόρ του Μάικ Πάουελ (vid)

Είχε προειδοποιήσει άπαντες τρία χρόνια απ' τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988. Τότε, ο Αμερικανός άλτης είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο, σε ηλικία 25 ετών, δείχνοντας πως είναι αρκετά καλός, αξιοπρόσεκτη περίπτωση. 

Τρία χρόνια μετά βρέθηκε στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του, όπως αποδείχθηκε τόσο απ' το γεγονός πως «έγραψε» ιστορία στη Σεούλ, όσο απ' το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, ένα χρόνο αργότερα.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας ο Πάουελ «πέταξε» στα 8,95 μέτρα, σε ένα άλμα τόσο εντυπωσιακό, που προκαλεί εντύπωση ακόμα και σήμερα. Έτσι, έσπασε το ρεκόρ του Μπομπ Μπίμον, το οποίο κρατούσε 23 χρόνια και ήταν μόλις 5 εκατοστά κοντύτερο!

Εύλογα υποθέτει κανείς πως έκτοτε, 25 χρόνια μετά, το ρεκόρ του Πάουελ παραμένει «ανέγγιχτο», κάτι που τον καθιστά «μύθο»,αφού είναι μόλις ο 4ος αθλητής απ' το 1900 που βλέπει την επίδοσή του να αντέχει πάνω από 20 χρόνια.

Εντυπωσιακό παραμένει το γεγονός πως έχει πραγματοποιήσει άλμα και μακρύτερα, στα 8,99, στην Σεστριέρη, ένα χρόνο αργότερα, αλλά ήταν άκυρο!

Δείτε το βίντεο με το ρεκόρ:

Best of internet