Σαν σήμερα: Ο άθλος του Πύρρου στην Ατλάντα! (pics & vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Σαν σήμερα: Ο άθλος του Πύρρου στην Ατλάντα! (pics & vid)

bet365

Συμπληρώθηκαν 20 χρόνια (27/7/96) από την ιστορική εμφάνιση του Πύρρου Δήμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, όπου κατέκτησε το δεύτερο σερί χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, μετά τη Βαρκελώνη!

Στην εποχή που ο Δήμας μεσουρανούσε, είχε γίνει κλισέ η φράση ότι «είναι τόσο δυνατός που μπορεί να σηκώσει την Ελλάδα στους ώμους του». Προφανώς το στοιχείο ενέχει υπερβολή, όμως ήταν ώρες-ώρες που θαρρούσες πως ήταν ικανός για όλα!

Σαν σήμερα, πριν 20 χρόνια, το «λιοντάρι της Χειμάρρας», στην Ατλάντα των Η.Π.Α ο Πύρρος επιβεβαίωνε πως ό,τι κατάφερε στη Βαρκελώνη τους Αγώνες του 1992 με το χρυσό μετάλλιο δεν ήταν τυχαίο. Στην κατηγορία των 83 κιλών, ο Δήμας σήκωσε 180 κιλά στο αρασέ, ενώ έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με 213 κιλά στο επολέ ζετέ.

Με το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, ο Δήμας έγινε ο μοναδικός Έλληνας αρσιβαρίστας με τρία συνεχόμενα χρυσά κι ένα χάλκινο, ισοφαρίζοντας τον Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου σε χρυσά μετάλλια. Η παρουσία του στην Αθήνα το 2004 ως σημαιοφόρου της Ολυμπιακής Ομάδας επισφραγίζει την εμβληματική θέση του στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, αφήνοντας έως σήμερα στιγμές σαν αυτή στην Ατλάντα για να θυμόμαστε.

Δείτε το βίντεο:

 

Τελευταία Νέα