Σαν σήμερα: Ο εμετός του Μέσι και το Μουντιάλ της Γερμανίας (pics & vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Σαν σήμερα: Ο εμετός του Μέσι και το Μουντιάλ της Γερμανίας (pics & vid)

bet365

Πέρασαν 2 χρόνια απ' τον τελικό του Μουντιάλ της Βραζιλίας, όταν η νασιονάλμανσαφτ επικρατούσε στην παράταση της Αργεντινής, με τον Μέσι να αποτυγχάνει να οδηγήσει τη χώρα του στην κορυφή του κόσμου και να γίνεται αντικείμενο σφοδρής αμφισβήτησης για ακόμη μια φορά.

Για τρίτη φορά στα χρονικά, αριθμός-ρεκόρ στη διοργάνωση, Αργεντινή και Γερμανία συγκρούονταν στον τελικό Μουντιάλ. Μετά το 1986 και το 1990, όπου οι δυο ομάδες είχαν βρεθεί ξανά αντιμέτωπες σε τελικό, το ματς του Μαρακανά προμήνυε συγκινήσεις και υποσχόταν αξέχαστες στιγμές.

Απ' τη μια η Αργεντινή, που δίχως να έχει παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο σε όλη τη διοργάνωση, έφτασε ως το τέλος του δρόμου. Ο Λιονέλ Μέσι, έχοντας υποστεί τεράστια κριτική αναφορικά με την παρουσία του στην Εθνική. Το «φάντασμα» του Μαραντόνα και η σύγκριση του Λίο με τον Ντιεγκίτο φαινόταν να έχουν «λυγίσει» τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα και όλοι στη χώρα τους περίμεναν να δουν αν θα καταφέρει να κατακτήσει το Μουντιάλ, ώστε να «σταθεί» δίπλα του «επάξια».

Απ' την άλλη η Γερμανία, που είχε «τρομοκρατήσει» όλο τον πλανήτη με το εξωπραγματικό 1-7 επί της Βραζιλίας στον ημιτελικό και που με πλήρες ρόστερ και εξαιρετική απόδοση έμοιαζε να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά στα προγνωστικά.

Η εξέλιξη του αγώνα δικαίωσε τους υποστηρικτές των «πάντσερ», που στην παράταση κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με σκόρερ τη «χρυσή» αλλαγή του Λεβ, τον Γκέτσε. Οι Γερμανοί κέρδισαν τον πρώτο τους τελικό απέναντι στην Αργεντινή, ενώ η εικόνα του καταβεβλημένου Μέσι να κάνει εμετό στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα ξεσήκωσε νέο «κύμα» επιθέσεων απ' τους συμπατριώτες του, που είδαν τις ελπίδες τους να καταρρέουν και να μένουν σε άλλη μια μεγάλη διοργάνωση δίχως κούπα.

Οι συνθέσεις:
Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς, Σβάινσταϊγκερ, Οζίλ (120'), Κλόζε (88'), Μίλερ, Λαμ, Κρος, Μπόατενγκ, Κράμερ (31') / Σίρλε (31'), Μερτεζάκερ (120'), Γκέτσε (88')
Αργεντινή (Σαμπέγια): Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Μπίλια, Πέρες (86'), Ιγκουαΐν (78'), Μέσι, Μασεράνο, Ντεμικέλις, Ρόχο, Λαβέτσι (46') / Γκάγκο (86'), Παλάσιο (78'), Αγουέρο (46')

Θυμηθείτε τα highlights:

 

Τελευταία Νέα