Η «7άρα» της Γερμανίας επί της Βραζιλίας στο Μαρακανά (pics & vid)

Η «7άρα» της Γερμανίας επί της Βραζιλίας στο Μαρακανά (pics & vid)

bet365

Πέρασαν 2 χρόνια απ' τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική «ντροπή» των Βραζιλιάνων στη σύγχρονη ιστορία τους και τη σπουδαιότερη «παράσταση» των Γερμανών σε διοργάνωση, στο ιστορικό 1-7.

Παλιά, το 1950, υπήρχε το «Maracanazo». Ήταν ξανά σε Μουντιάλ, όταν η Βραζιλία, ως διοργανώτρια, σάλπιζε τους ήχους του θριάμβου μέσα στο Μαρακανά, όμως η Ουρουγουάη ανέτρεψε το σκορ, κέρδισε με 2-1 κι οδήγησε ένα ολόκληρο έθνος σε συνθήκες ποδοσφαιρικής και μη κατάθλιψης.

Ο θρύλος θέλει τους 200.000 οπαδοί της σελεσάο που βρέθηκαν στο γήπεδο να βιώνουν την ήττα ως τραγωδία και μάλιστα στον υπερθετικό βαθμό. Στις κερκίδες επικρατούσε νεκρική σιγή, οι εφημερίδες έκαναν λόγο για κηδεία του ποδοσφαίρου της χώρας, αθλητικογράφοι βγήκαν στη σύνταξη, πολίτες βούταγαν απ' τα μπαλκόνια στο κενό κι αυτοκτονούσαν, ενώ οι παίκτες της Εθνικής προσωποποιούσαν την προδοσία απέναντι στο έθνος, την κοινωνία, τους οπαδούς και όποιον ζούσε για το ποδόσφαιρο, δηλαδή σχεδόν κάθε Βραζιλιάνο πολίτη.

64 χρόνια μετά, με το Παγκόσμιο Κύπελλο να διοργανώνεται ξανά στη Βραζιλία, άπαντες περίμεναν την κατάκτηση, όχι για να ξορκίσουν το «φάντασμα» του '50, αλλά για να γιορτάσουν στη «μήτρα» της ασπρόμαυρης μπάλας την κατάκτηση της κούπας. Στον ημιτελικό της 8ης Ιουλίου όμως, οι Γερμανοί του Γιοακίμ Λεβ είχαν διαφορετική άποψη.

Σε έναν ποδοσφαιρικό «οργασμό» για τη νασιονάλμανσαφτ, το παιχνίδι αποτέλεσε γερμανικό μονόλογο. Στο 11' ο Μίλερ έκανε το 0-1 κι απ' το 23' έως το 29' ο δείκτης του σκορ είχε ανέβει στο 0-5! Οι Βραζιλιάνοι έμοιαζαν με ερασιτέχνες, αδύναμους να ακολουθήσουν στο ρυθμό της καλοκουρδισμένης γερμανικής «μηχανής», σ' έναν ατέρμονο και βασανιστικό εφιάλτη. Ο Σίρλε στην επανάληψη έκανε με δυο ακόμα γκολ το 0-7, μέχρι ο Όσκαρ να πετύχει το ασήμαντο γκολ μιας «ξεφτισμένης» τιμής.

Το τέλος του αγώνα βρήκε άπαντες στην ίδια κατάσταση στην οποία βρέθηκαν στα πρώτα εφιαλτικά 30 λεπτά. Εμβρόντητοι, είχαν παρακολουθήσει την ιστορία να γράφεται μπροστά τους, με τους «οικοδεσπότες» όμως να παίζουν το ρόλο του τραγικού θύματος. Απ' την άλλη οι Γερμανοί πανηγύριζαν την πρόκρισή τους στον τελικό, έχοντας επιβληθεί ολοκληρωτικά και προσθέτοντας ένα σωρό ρεκόρ στο ενεργητικό τους.

Αρχικά, επρόκειτο για τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία τους. Ακόμη, ο σκόρερ Κλόζε έφτανε τα 16, ξεπερνώντας τον Ρονάλντο στην κορυφή της λίστας των «μπομπερ» των Μουντιάλ, ενώ έγινε και ο πρώτος παίκτης που έπαιζε σε 4 ημιτελικούς της διοργάνωσης. Παράλληλα, η ήττα ήταν η βαρύτερη στην ιστορία των Βραζιλιάνων απ' το 1920 και το 6-0 απ' την Ουρουγουάη και μετέτρεψε την απόσταση απ' το «Maracanazo» σε μηδενική, μέσα σε μόλις 90' ποδοσφαίρου...

Οι συνθέσεις:
Βραζιλία (Σκολάρι): Σέζαρ, Μαρσέλο, Λουίζ, Χουλκ (46'), Όσκαρ, Ντάντε, Φρεντ (69'), Λουίς Γκουστάβο, Μπερνάρντ, Φερναντίνιο (46'), Μαϊκόν / Παουλίνιο (46'), Ραμίρεζ (46'), Γουίλιαν (69')
Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς (46'), Κεντίρα (76'), Σβάινστάιγκερ, Οζίλ, Κλόζε (58'), Μίλερ, Λαμ, Κρος, Μπόατενγκ / Γκίντερ (58'), Ντράξλερ (76'), Μερτεζάκερ (46')

Θυμηθείτε τα highlights:

 

Τελευταία Νέα