Μουντιάλ 2002: Ένας τελικός - «φαινόμενο»! (pics & vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Μουντιάλ 2002: Ένας τελικός - «φαινόμενο»! (pics & vid)

bet365

Συμπληρώθηκαν 14 χρόνια απ' τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Γιοκοχάμα, όταν η Βραζιλία των «αστεριών» υπέταξε τη Γερμανία του μοιραίου Όλιβερ Καν με 2-0 και κατακτούσε το 5o τρόπαιο της ιστορίας της.

Ριβάλντο, Ροναλντίνιο, Ρομπέρτο Κάρλος, Λούσιο, Καφού. Η βραζιλιάνικη «έκδοση» του 2002 υπερκερνούσε σε κλάση οποιαδήποτε άλλη ομάδα, κατεβάζοντας μια απ' τις πιο ταλαντούχες στην ιστορία των Μουντιάλ. Στην κορυφή όλων αυτών όμως βρίσκεται ο βασικότερος λόγος που η σελεσάο έφτασε ως το τέλος και γεύτηκε το νέκταρ της επιτυχίας. Ήταν ο Ρονάλντο, το φαινόμενο, ο άνθρωπος με το γελοίο κούρεμα και τα ασταμάτητα γκολ!

Είναι αλήθεια πως σ' εκείνη την... περίεργη για τους Ευρωπαίους, λόγω της διαφοράς ώρας με την Ιαπωνία και τη Νότιο Κορέα διοργάνωση, άπαντες ασχολούνταν με τον Βραζιλιάνο σέντερ φορ για δυο λόγους: ο ένας φυσικά ήταν το «κρεσέντο» σκοραρίσματος. Ξεκινώντας με 4 γκολ στον όμιλο και κρατώντας άλλα τόσα για τα νοκ άουτ, το «Νο.9» των Βραζιλιάνων ήταν η βασική αιτία για την οποία κατέκτησαν το τρόπαιο. Ο άλλος λόγος που σχολιαζόταν ο Ρονάλντο ήταν το... απαράδεκτο κούρεμά του!

Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά λίγο μάλλον ένοιαζαν τόσο τον ίδιο, όσο και τον Σκολάρι και τους συμπαίκτες του. Στον τελικό με τη Γερμανία οι Βραζιλιάνοι έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι σε μια τυπική μαχητική, αλλά σχετικά ατάλαντη γερμανική ομάδα. Κι αν πέρασε το πρώτο ημίχρονο και το σκορ ήταν ακόμα ισόπαλο, ένα απ' τα δυνατά «χαρτιά» των Γερμανών, ο Όλιβερ Καν, έμελλε να τους «κρεμάσει».

Παίξε νόμιμα με ανανεωμένο Mobile Site στη Vistabet

Στο 67' ο Ριβάλντο επιχειρεί σουτ έξω απ' την περιοχή, με τον τερματοφύλακα των «πάντσερ» να βλέπει τη μπάλα να «γλιστράει» απ' την αγκαλία του και να «στρώνεται» στον επερχόμενο Ρονάλντο. Το 1-0 ήταν γεγονός και ο Καν ήταν απαρηγόρητος, τόσο για το μοιραίο λάθος του, όσο και για το γεγονός πως καταλάβαινε πως πλέον οι Γερμανοί δεν θα μπορούσαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της νίκης.

Λίγα λεπτά αργότερα (79΄), ο Κλέμπερσον πάσαρε στον Ριβάλντο, αυτός έκανε υπέροχη προσποίηση, αφήνοντας τη μπάλα να περάσει κάτω απ' τα πόδια του και να φτάσει στο «φαινόμενο», που τέλειωσε τον τελικό. Η Βραζιλία ήταν πια πρωταθλήτρια κόσμου για πέμπτη φορά στην ιστορία της (σ.σ τελευταία ως σήμερα) και οι πανηγυρισμοί στη χώρα της σάμπα ξεκινούσαν!

Οι συνθέσεις:

Βραζιλία (Σκολάρι): Μάρκος, Καφού, Λούσιο, Ρόκε Τζούνιορ, Εντμίλσον, Ρομπέρτο Κάρλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ριβάλντο, Ρονάλντο (90'), Ροναλντίνιο (85'), Κλέμπερσον / Ντενίλσον (90'), Ζουνίνιο (85')

Γερμανία (Φέλερ): Καν, Λίνκε, Ράμελοφ, Νόιβιλ, Χάμαν, Κλόζε (74'), Γέρεμις (77'), Μπόντε, Σνάιντερ, Μέτσελντερ, Φρινγκς / Ασαμόα (77'), Μπίρχοφ (74')

Θυμηθείτε τα highlights του τελικού:

 

Τελευταία Νέα