Σαν να μην πέρασε μια μέρα: Η Εθνική Ελλάδας στους «16» του Μουντιάλ! (pics & vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Σαν να μην πέρασε μια μέρα: Η Εθνική Ελλάδας στους «16» του Μουντιάλ! (pics & vid)

bet365

Συμπληρώθηκαν δυο χρόνια απ' την ημέρα που η Εθνική νικούσε στις καθυστερήσεις την Ακτή Ελεφαντοστού κι έπαιρνε ιστορική πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Τελευταία αγωνιστική του ομίλου. Απ' τη μια ήταν η «σκληρή» Ελλάδα του Φερνάντο Σάντος, ενώ αντίπαλος ήταν η μέτρια μεν, γεμάτη «αστέρια» δε Ακτή Ελεφαντοστού, των Ντρογκμπά, Γιάγια και Κόλο Τουρέ, Ζερβίνιο, Μπονί. Η Εθνική ήθελε μόνο νίκη, καθώς και ισοπαλία ή ήττα της Ιαπωνίας στον άλλο αγώνα του ομίλου, ενώ η Ακτή βολευόταν και με την ισοπαλία.

Η ατυχία χτύπησε νωρίς την «πόρτα» της Εθνικής, αρχικά με τον τραυματισμό του Κονέ που οδήγησε στην είσοδο του Σάμαρη και στη συνέχεια με τον Γλύκο που πήρε την θέση του επίσης τραυματία Καρνέζη. Παρόλα αυτά όμως, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν φάνηκε να επηρεάζεται και δημιούργησε μεγάλη ευκαιρία με τον Χολέμπας στο 33'. Λίγα λεπτά αργότερα (42') ο Σάμαρης έκλεψε τη μπάλα απ' τον Τιοτέ, έκανε το «1-2» με τον Σαμαρά και βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μπαρί κι έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα κυριάρχησε στο γήπεδο κι έχασε πολλές ευκαιρίες, όμως ο Μπονί εκμεταλλεύτηκε τη μοναδική στιγμή αδράνειας κι έκανε το 1-1, σκορπώντας απογοήτευση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Τίποτα όμως δεν είχε τελειώσει...

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σαμαράς έπεσε μόνος του στην περιοχή, όμως ο διαιτητής Κάρλος Βέρα απ' το Εκουαδόρ έδωσε πέναλτι. Ο Έλληνας σέντερ φορ το εκτέλεσε και έστειλε στα «ουράνια» μια ολόκληρη χώρα, που πανηγύριζε έξαλλα την πρόκριση της στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία!

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης (24' Γλύκος), Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Καραγκούνης (77' Γκέκας), Κονέ (13' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.

Ακτής Ελεφαντοστού (Σαμπρί Λαμουσί): Μπαρί, Μποκά, Κ.Τουρέ, Καλού, Τιοτέ (61' Μπονί), Ζερβίνιο (82' Σιο), Ντρογκμπά (78' Ντιομαντέ), Όιερ, Γ. Τουρέ, Σερέι, Μπαμπά

 

Τελευταία Νέα