Ο «ισοπεδωτικός» Ο’Νιλ και ο τίτλος του ΜVP (vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Ο «ισοπεδωτικός» Ο’Νιλ και ο τίτλος του ΜVP (vid)

bet365

Σαν σήμερα πριν 16 χρόνια ο «Σακ» κατατρόπωνε τους Πείσερς στους Τελικούς, «χάριζε» το πρωτάθλημα στους Λέικερς και αναδεικνυόταν ομόφωνα MVP της σειράς, με αριθμούς που «σοκάρουν»!

Ίσως πρόκειται για την περίπτωση του πιο «κυρίαρχου» παίκτη στην ιστορία του ΝΒΑ. Στα καλά του χρόνια, εκεί στα τέλη των ‘90s και τις αρχές των ‘00s, ο Σακίλ Ο’ Νιλ ήταν η διαφορά ανάμεσα στις καλές ομάδες και τους πρωταθλητές. Η 19η Ιουνίου 2000 ήταν άλλη μια αφορμή για να το αποδείξει.

Η προηγούμενη σεζόν είχε ολοκληρωθεί με απογοητευτικό τρόπο για τους «λιμνανθρώπους», που «σκουπίστηκαν» απ’ τους Σαν Αντόνιο Σπερς στα πλέι οφ της Δύσης. Λίγες μέρες μετά ανέλαβε την ομάδα ο Φιλ Τζάκσον, που δημιούργησε τους πρωταθλητές της επόμενης σεζόν.

Με 67 νίκες στην κανονική περίοδο, οι Λέικερς έφτασαν στους Τελικούς ως φαβορί απέναντι στους Πέισερς του Ρέτζι Μίλερ. Φτάνοντας σχετικά εύκολα στο 3-1, οι Λέικερς έχασαν το πέμπτο ματς, όμως είχαν το matchball στην έδρα τους.

Τότε ο Ο’ Νιλ πραγματοποίησε «οργιώδη» εμφάνιση (41π, 12ρ, 1ασ, 4τ), ενώ συνολικά η ομάδα της Καλιφόρνια έκανε ρεκόρ με μόλις 5 λάθη στον αγώνα! Ο Μίλερ (25π), ο Ρόουζ (29π) και ο Ντέιβις έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά το τελικό 116-111 χάρισε στο Λος Άντζελες το πρωτάθλημα.

Ο «Σακ» αναδείχθηκε MVP της σειράς και μπήκε στο «κλαμπ» των Ουίλις Ριντ (1970) και Μάικλ Τζόρνταν (1996), κάνοντας sweep στους τίτλους του MVP τελικών, All - Star Game και κανονικής περιόδου, μετρώντας 38 πόντους, 16.7 ριμπάουντ και 2.67 τάπες...

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές του Game 6:

 

NBA Τελευταία Νέα