Όταν η Ελλάδα κοίταζε τους Ισπανούς στα «μάτια»! (pics & vid)

Όταν η Ελλάδα κοίταζε τους Ισπανούς στα «μάτια»! (pics & vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Όταν η Ελλάδα κοίταζε τους Ισπανούς στα «μάτια»! (pics & vid)

bet365

Πέρασαν 12 χρόνια απ’ την ιστορική ισοπαλία της Εθνικής Ελλάδας με την Ισπανία, στο δρόμο για το έπος της κατάκτησης του EURO 2004.

Πέρασαν δώδεκα χρόνια, αλλά μοιάζει σαν χθες. Άλλωστε, στο «παραμύθι» του καλοκαιριού του 2004, με τον θρίαμβο της Εθνικής στα γήπεδα της Πορτογαλίας, ο χρόνος έχει σχετικές διαστάσεις και οι αναμνήσεις μπερδεύονται, θυμίζοντας τα πάντα σε σχέση με εκείνον τον «μαγικό» μήνα…

Σαν σήμερα (16/6) η Ελλάδα αντιμετώπιζε την Ισπανία των Ραούλ, Μοριέντες, Χοακίν, Τόρες και Βαλερόν, παίρνοντας ισοπαλία που ισοδυναμούσε με… νίκη στο «Estádio do Bessa».

Ο Φερνάντο Μοριέντες έβαλε νωρίς μπροστά στο σκορ τους «φούριας ρόχας», όμως ο Άγγελος Χαριστέας και η εκπληκτική άμυνα των παικτών του Ότο Ρεχάγκελ δεν τους άφησαν να πανηγυρίσουν!

Το τελικό σφύριγμα του σημερινού προέδρου του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, έφερνε την Ελλάδα με 4 βαθμούς και το ένα «πόδι» στη δεύτερη φάση. Ήταν ο πρώτος θρίαμβος, μέχρι τον επόμενο…

Οι ενδεκάδες:

Ισπανία (Ινιάκι Σάεθ): Κασίγιας, Πουγιόλ, Ελγκέρα, Μαρτσένα, Ραούλ Μπράβο, Αλμπέρδα, Μπαράχα, Ετσεμπερία (Χοακίν 46'), Βιθέντε, Ραούλ (Τόρες 80'), Μοριέντες (Βαλερόν 65').

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Καψής, Φύσσας (Βενετίδης 86'), Ζαγοράκης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (Τσιάρτας 53'), Γιαννακόπουλος (Νικολαίδης 49'), Βρύζας, Χαριστέας.

Θυμηθείτε τα highlights:

 

Τελευταία Νέα