Η μονομαχία» Τζόρνταν - Μπάρκλεϊ και το ρεκόρ (vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Η μονομαχία» Τζόρνταν - Μπάρκλεϊ και το ρεκόρ (vid)

bet365

Σαν σήμερα πριν 23 χρόνια οι δυο «μύθοι» του ΝΒΑ ανταγωνίζονταν στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος και τελικά έμπαιναν μαζί στη «Βίβλο» των ρεκόρ για τις επιδόσεις τους στο σκοράρισμα.

Αμφότεροι θεωρούνται - το λιγότερο- εμβλήματα του μπάσκετ και του ξεχωριστού «κόσμου» του ΝΒΑ. Τέτοια μέρα το 1993, στο δεύτερο παιχνίδι των Τελικών του πρωταθλήματος μεταξύ Σικάγο Μπουλς και Φοίνιξ Σανς, Μάικλ Τζόρνταν και Τσαρλς Μπάρκλεϊ πετύχαιναν πάνω από 40 πόντους ο καθένας, κάτι που συνέβαινε για πρώτη φορά για αντίπαλους παίκτες σ’ αυτή τη φάση.

Στην Αριζόνα οι γηπεδούχοι Σανς προσπαθούσαν να ισοφαρίσουν τη σειρά, μετά το break των «ταύρων» λίγες μέρες νωρίτερα. Τελικά δεν τα κατάφεραν, αφού ο «Air», ο Πίπεν και οι υπόλοιποι κατάφεραν να κάνουν το 0-2 και τελικά να κατακτήσουν το πρωτάθλημα με 4-2.

Στις 11 Ιουνίου 1993 ωστόσο συνέβησαν παραπάνω πράγματα για να θυμάται κανείς, εκτός της δεύτερης συνεχόμενης εκτός έδρας νίκης των Μπουλς. Τζόρνταν και Μπάρκλεϊ πετύχαιναν από 42 πόντους κι έγιναν το πρώτο «δίδυμο» αντιπάλων στην ιστορία των τελικών που ξεπερνούσαν τους 40.

Η δεύτερη φορά ανήκε στους Ο’ Νιλ και Άιβερσον, αρκετά αργότερα, στους Τελικούς των Λέικερς με τους Σίξερς το 2001.

Θυμηθείτε την «παράσταση» των δυο «θρύλων»:

 

NBA Τελευταία Νέα