Το «μυθικό» triple-double του Μπερντ και το πρωτάθλημα της Βοστώνης (vids)

Το «μυθικό» triple-double του Μπερντ και το πρωτάθλημα της Βοστώνης (vids)

bet365

Συμπληρώθηκαν 30 χρόνια απ' τη μοναδική «παράσταση» του Λάρι Μπερντ στην «TD Garden», με την οποία οδήγησε τους Σέλτικς στη νίκη απέναντι στους Χιούστον Ρόκετς στην κατάκτηση του 16ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους.

29 πόντοι, 12 ασίστ, 11 ριμπάουντ. Και 3 κλεψίματα. Τυπικά, στα «χαρτιά» της στατιστικής, ένα άκρως εντυπωσιακό triple-double. Ουσιαστικά, η επίδειξη δύναμης ενός εκ των κορυφαίων αθλητών που πάτησαν ποτέ τα παρκέ του ΝΒΑ. Ο Λάρι Μπερντ είχε αποφασίσει πως η σειρά με τους Ρόκετς είχε... παρατραβήξει και μέσα στο «σπίτι» του, στη Βοστώνη, είχε έρθει η ώρα για ένα μεγαλειώδες φινάλε.

Έχοντας «σπάσει» την έδρα των Ρόκετς του Χακίμ Ολάζουον, οι «Κέλτες» οδηγήθηκαν στο Game 6 της σειράς των Τελικών της σεζόν 1985-86 προηγούμενοι με 3-2, μια νίκη μακριά απ' το «δαχτυλίδι».

Έχοντας... εκνευριστεί αρκετά απ' την ήττα στο Game 5 στο Χιούστον και συνεπικουρούμενος απ' τον Κέβιν Μακ Χέιλ (29 π, 10 ρ, 4 μπλοκ), ο Μπερντ κυριάρχησε σε κάθε σπιθαμή του παρκέ, οδηγώντας τους Σέλτικς σε άνετη επικράτηση με 114-97.

Το 16ο πρωτάθλημα και 3ο σε έξι σεζόν καθιέρωσε την ομάδα της Βοστώνης ως την κορυφαία ομάδα της εποχής, συντηρώντας παράλληλα τον μύθο τους. Μετά το τέλος της σειράς βγήκε μάλιστα και ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Sweet Sixteen». Παράλληλα, ο Αμερικανός σούπερ σταρ αναδείχθηκε MVP της σεζόν (μ.ο 25.8 π) και των τελικών (μ.ο 25.9 π), επιβεβαιώνοντας πως τα '80s ήταν η... εποχή της δόξας του!

Τέλος, αυτό ήταν το τελευταίο πρωτάθλημα για τους «Κέλτες» στον 20ο αιώνα, ενώ έκτοτε έχουν κατακτήσει μόλις ένα ακόμη (2008).

Θυμηθείτε το «σόου» του Μπεντ:

 

NBA Τελευταία Νέα