H «παρέλαση» της Μπαρτσελόνα στο Γουέμπλεϊ (pics & vid)

H «παρέλαση» της Μπαρτσελόνα στο Γουέμπλεϊ (pics & vid)

bet365

Πέρασαν 5 χρόνια απ’ τη μέρα που η Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα νικούσε με χαρακτηριστική άνεση στον τελικό τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ολοκληρώνοντας μια υπέροχη χρονιά για τους Καταλανούς.

Ο τελικός του Γουέμπλεϊ αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση τα τελευταία χρόνια, αφενός γιατί οι δυο ομάδες συγκρούστηκαν για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια με την ίδια ομάδα να αναδεικνύεται νικήτρια, αφετέρου διότι παρότι και οι δυο ομάδες ήταν «θηρία» της διοργάνωσης, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε την κούπα με ευκολία, αφήνοντας τις προβλέψεις για ντέρμπι ανεπιβεβαίωτες.

Έχοντας παίξει εξαιρετικό ποδόσφαιρο όλη τη σεζόν, στον τελικό οι «μπλαουγκράνα» έκαναν επίδειξη δύναμης στην Αγγλία, με τους «κόκκινους διαβόλους» να μην μπορούν να αντιδράσουν παρά σπασμωδικά. Με ποσοστό κατοχής περίπου 70%, η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε εύκολα το πιο δυνατό ξεκίνημα της Γιουνάιτεντ και πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Πέδρο στο 27’.

Ο Ρούνεϊ ισοφάρισε στο 34’, όμως κάπου εκεί όλα τελείωσαν για τους Άγγλους. Η Μπαρτσελόνα ήταν εμφανώς καλύτερη στη συνέχεια και με υπέροχα γκολ των Μέσι (54’) και Βίγια (69’) κατέκτησε μια δίκαιη νίκη.

Ως highlight της αναμέτρησης μένει ακόμα σήμερα η εικόνα των Καταλανών να κατακτούν τη δεύτερη κούπα σε τρια χρόνια (3η στα έξι χρόνια και 4η συνολικά), επιβεβαιώνοντας την άποψη πως επρόκειτο για την καλύτερη ομάδα της εποχής, όπως φυσικά και η εικόνα του Ερίκ Αμπιντάλ να σηκώνει το Τσάμπιονς Λιγκ ως αρχηγός, μόλις τρεις μήνες μετά την επέμβαση στο συκώτι για την αφαίρεση όγκου, που παραλίγο να του κοστίσει την καριέρα και ίσως, τη ζωή του.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα (Γκουαρδιόλα): Βαλδές, Ντάνι Άλβες (88’), Μασεράνο, Πικέ, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Βίγια (86’), Μέσι, Πέδρο (92’) - Πουγιόλ (88’), Κεϊτά (86’), Αφελάι (92’)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σάαρ, Φάμπιο (69’), Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Βαλέντσια, Κάρικ (77’), Γκιγκς, Παρκ, Ρούνεϊ, Τσιτσαρίτο - Νάνι (69’), Σκόουλς (77’)

Θυμηθείτε τα γκολ:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα