Το Τσάμπιονς Λιγκ της Ντόρτμουντ (pics & vid)

Το Τσάμπιονς Λιγκ της Ντόρτμουντ (pics & vid)

bet365

Σαν σήμερα πριν 19 χρόνια η Μπορούσια του Ότμαρ Χίτσφελντ κατακτούσε την κορυφή της Ευρώπης απέναντι στη Γιουβέντους του Ντελ Πιέρο και του Ζιντάν.

Ήταν το πρώτο της ιστορίας της Ντόρτμουντ και ο θρίαμβος επί της «Μεγάλης Κυρίας» του ιταλικού ποδοσφαίρου θα κάνει άπαντες στο Φεστφάλεν να τον αναπολούν.

Υπό τις οδηγίες του Ότμαρ Χίτσφελντ και με μια γερμανική βάση (13/16 της αποστολής ήταν Γερμανοί), οι «κιτρινόμαυροι» της κοιλάδας του Ρουρ έφταναν στον τελικό αποκλείοντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως παρέμεναν αουτσάιντερ απέναντι στη Γιουβέντους, που την προηγούμενη χρονιά είχε κατακτήσει την κούπα.

Αυτή τη φορά έχασε την ευκαιρία να γίνει η πρώτη ομάδα που θα το κατακτούσε για δυο σερί σεζόν, κάτι που δεν έχει γίνει έως σήμερα. Με δυο γκολ του Ρίντλε οι Γερμανοί πήραν κεφάλι στο σκορ, μέχρι να μειώσει με υπέροχο τακουνάκι στο δεύτερο μέρος ο 22χρονος Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Στο 71’ ο Ρίκεν, που είχε μπει μόλις λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, «κρέμασε» τον Περούτσι από μακριά, σημειώνοντας το ταχύτερο γκολ ως παίκτης που μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή και «τελειώνοντας» τον τελικό κάνοντας το 3-1.

Ο Ότμαρ Χίτσφελντ πανηγύριζε το πρώτο απ’ τα δυο Τσάμπιονς Λιγκ της καριέρας του (σ.σ το επόμενο ήταν τη σεζόν 2000-01 με τη Μπάγερν) και η Ντόρτμουντ το μοναδικό έως σήμερα.

Οι συνθέσεις:

Ντόρτμουντ (Χίτσφελντ): Κλος, Ζάμερ, Κόλερ, Κρεε, Ρόιτερ, Χάινριχ, Λάμπερτ, Σόουζα, Μέλερ (89’), Ρίντλε (67’), Σοπισό (70’) - Τσορκ (89’), Ρίκεν (70’), Χέρλιχ (67’)

Γιουβέντους (Λίπι): Περούτσι, Πορίνι (46’), Φεράρα, Μοντέρο, Ιουλιάνο, Ντεσάν, Ντι Λίβιο, Γιούγκοβιτς, Ζιντάν, Βιέρι (71’), Μπόκσιτς (87’) - Τακινάρντι (87’), Ντελ Πιέρο (46’), Αμορούζο (71’)

Θυμηθείτε τα γκολ:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα