Σαν σήμερα: Το Champions League της Μπάγερν στον γερμανικό» τελικό του Γουέμπλεϊ (pics & vid)

Σαν σήμερα: Το Champions League της Μπάγερν στον γερμανικό» τελικό του Γουέμπλεϊ (pics & vid)

bet365

Συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από τον τελικό του Champions League μεταξύ Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ, όταν οι Βαυαροί πήραν τη νίκη απέναντι στην ομάδα του Κλοπ με τον Ρόμπεν στο 89' και πανηγύρισαν το τρεμπλ παράλληλα με την πέμπτη κούπα με τα μεγάλα «αυτιά» της ιστορίας τους.

100% Επιστροφή* χρημάτων Μπαρτσελόνα - Βαλένθια! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Αφού συνέτριψαν τα μεγαθήρια απ’ την Ισπανία και μάλιστα με «εκκωφαντικό» τρόπο (4-3 τη Ρεάλ η Ντόρτμουντ, 7-0 τη Μπαρτσελόνα η Μπάγερν), Βεστφαλοί και Βαυαροί έφταναν στον τελικό της 25ης Μαΐου στο Λονδίνο συνθέτοντας τον πρώτο «γερμανικό» τελικό όλων των εποχών.

Η κατάκτηση του γερμανικού πρωταθλήματος απ’ τη Μπάγερν, αλλά και η προϊστορία (10 τελικοί έναντι 2 της Ντόρτμουντ) έδειχναν προς το «κόκκινο», όμως επρόκειτο για τελικό και μάλιστα ανάμεσα σε δυο ομάδες που γνώριζαν καλή η μία την άλλη.

Τελικά έγινε αυτό που όλοι περίμεναν, δηλαδή ντέρμπι. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι παίκτες του Χάινκες επέβαλλαν το ρυθμό τους μετά το 35’ Στο 60’ ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Μάντζουκιτς, όμως λίγο αργότερα (68’) ο Γκουντογκάν ισοφάρισε με πέναλτι, όμως οι Βαυαροί δεν είχαν πει την τελευταία τους «λέξη»…

Στο 89’ ο Ριμπερί κοντρολάρει λίγο έξω απ’ την περιοχή και «σερβίρει» όμορφα στον επερχόμενο Ρόμπεν, που σκόραρε και έστειλε στα «ουράνια» τους οπαδούς της ομάδας του Μονάχου, που πανηγύρισαν έξαλλα.

Για τον Ολλανδό το γκολ είχε μεγάλη σημασία, αφού έτσι εξιλεώθηκε με αυτόν τον τρόπο για το χαμένο πέναλτι της προηγούμενης σεζόν απέναντι στους Βεστφαλούς, όταν αστόχησε και «χάρισε» το πρωτάθλημα της σεζόν 2011-12.

Οι συνθέσεις:

Ντόρτμουντ (Κλοπ): Βάιντενφέλερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπέντερ (92’), Γκουντογκάν, Μπλαστσικόφσκι (90’), Ρόις, Γκρόσκροϊτς, Λεβαντόφσκι - Σαχίν (92’), Σίμπερ (90’)

Μπάγερν (Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Σβάινσταϊγκερ, Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί (91’), Μάντζουκιτς (94’) - Λουίς Γκουστάβο (91’), Γκόμες (94’)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα