Η εκδίκηση της Μίλαν επί της Λίβερπουλ στην Αθήνα (pics & vid)

Η εκδίκηση της Μίλαν επί της Λίβερπουλ στην Αθήνα (pics & vid)

bet365

Πέρασαν 9 χρόνια απ’ τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2007 και το gazzetta.gr θυμάται την σύγκρουση Μίλαν και Λίβερπουλ στην Αθήνα, μόλις δυο χρόνια μετά τον αξέχαστο αγώνα της Κωνσταντινούπολης.

Για τον τελικό του 2005 στο «Ατατούρκ» έχουν γραφτεί και συνεχίζουν να γράφονται πράγματα. Η Λίβερπουλ του Ράφα Μπενίτεθ είχαν επιστρέψει απ’ την «κόλαση» απέναντι στη Μίλαν του Κάρλο Αντσελότι και αφού ισοφάρισαν το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου, κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ στα πέναλτι, σοκάροντας τους Μιλανέζους.

Μόλις δυο σεζόν μετά είχε έρθει η ώρα της «εκδίκησης» για τους στιγματισμένους, πικραμένους, αλλά και πολύ ποιοτικούς «ροσονέρι». Οι περισσότεροι απ’ τα… θύματα της Κωνσταντινούπολης ήταν ακόμα εκεί και όταν έγινε γνωστό το remake απέναντι στους «reds», πρέπει να σκέφτηκαν πως είναι η ευκαιρία τους να ξεπλύνουν τη «ντροπή»…

Απ’ την άλλη, στο ΟΑΚΑ η Λίβερπουλ ήθελε να κατακτήσει για άλλη μια φορά το τρόπαιο και να φτάσει τη Μίλαν στα έξι! Οι Ιταλοί πάντως δεν ήταν διατεθειμένοι να ξαναφύγουν ηττημένοι απ’ το γήπεδο. Παρότι η Λίβερπουλ είχε τις ευκαιρίες της με τον Τζέραντ και τον Κόιτ, στο 45’ο Ιντζάγκι με αμφισβητούμενο γκολ, αφού η μπάλα φάνηκε να χτυπάει στο χέρι του, νίκησε τον Ρέινα κι έκανε το 1-0.

Στην επανάληψη η Λίβερπουλ πίεσε, δίχως να πετύχει κάτι, μέχρι το 82’ όταν και πάλι ο «Πίπο» έκανε το 2-0 και… τρελάθηκε πανηγυρίζοντας με τους τιφόζι στις κερκίδες. Ο Κόιτ μείωσε στο 89’, όμως η αντίδραση των Άγγλων περιορίστηκε εκεί.

«Η ήττα πριν δυο χρόνια θα με στοιχειώνει για πάντα. Τώρα όμως είναι ώρα να πανηγυρίσουμε!», δήλωσε ο Τζενάρο Γκατούζο μετά το τέλος του ματς και την κατάκτηση του 7ου Τσάμπιονς Λιγκ της Μίλαν…

Οι ενδεκάδες:

Μίλαν (Αντσελότι): Ντίντα, Όντο, Νέστα, Μαλντίνι, Γιανκουλόφσκι (80’), Γκατούζο, Πίρλο, Αμπροζίνι, Ζέεντορφ (92’), Κακά, Ιντζάγκι (88’) - Καλάντζε (80’), Φαβάλι (92’), Τζιλαρντίνο (88’)

Λίβερπουλ (Μπενίτεθ): Ρέινα, Φίναν (88’), Κάραγκερ, Άγκερ, Ρίισε, Αλόνσο, Μασεράνο (78’), Πέναντ, Ζέντεν (59’), Τζέραρντ, Κόιτ - (Αρμπελόα 88’), Κιούελ (59’), Κράουτς (78’).

Θυμηθείτε τα γκολ:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα