Το Τσάμπιονς Λιγκ του Φαν ντερ Σάαρ, του Ρονάλντο και του Σερ Άλεξ (pics & vid)

Το Τσάμπιονς Λιγκ του Φαν ντερ Σάαρ, του Ρονάλντο και του Σερ Άλεξ (pics & vid)

bet365

Πέρασαν 8 χρόνια απ’ το τελευταίο Τσάμπιονς Λιγκ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το gazzetta.gr θυμάται τον τελικό της Μόσχας και τον αγγλικό τελικό με την Τσέλσι.

Ήταν ο πρώτος αγγλικός τελικός στη διοργάνωση, μετά τον ισπανικό του 2000 μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Βαλένθια και του 2003 ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Μίλαν. Αν σκεφτεί κανείς πως στα ημιτελικά οι «μπλε» απέκλεισαν τη Λίβερπουλ, καταλαβαίνει πόσο μακριά βρισκόμαστε ήδη απ’ την εποχή που οι ομάδες του Νησιού έκαναν «κουμάντο» στην Ευρώπη…

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Άβρααμ Γκραντ βρέθηκαν στον τελικό της Μόσχας, με τον Άγγλο να έχει την τύχη για δεύτερη φορά στην καριέρα του και τον Ισραηλινό για πρώτη και μοναδική… Βάσει εμπειριών, ο Σκωτσέζος ήταν το φαβορί, όμως η ποιότητα της Τσέλσι έκανε το ματς αυτό που αναμενόταν, δηλαδή ντέρμπι…

Η Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά στον τελικό και με τον Ρονάλντο άνοιξε το σκορ στο 26’, όμως οι Λονδρέζοι δεν άργησαν να ισοφαρίσουν με τον Λάμπαρντ (42’). Έως το τέλος του αγώνα καμιά ομάδα δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα, ενώ η Τσέλσι έχασε και τον Ντρογκμπά, που αποβλήθηκε για χτύπημα στον Βίντιτς.

Τελικά το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου ξεχώρισαν η έκφραση του θριάμβου του Φαν ντερ Σάαρ και η τραγική φιγούρα του Τέρι. Μετά το χαμένο του Ρονάλντο, ο Άγγλος γλίστρησε κι αστόχησε, ενώ ο Ολλανδός απέκρουσε το χτύπημα του Ανελκά και η Γιουνάιτεντ ανέβαινε στον ευρωπαϊκό θρόνο!

Στην 50η επέτειο απ’ την τραγωδία του Μονάχου και στην 40η απ’ το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ομάδας, ο Ράιαν Γκιγκς, ο Ρίο Φέρντιναντ, ο Πολ Σκόουλς και οι υπόλοιποι «κόκκινοι διάβολοι» σήκωναν ψηλά το Τσάμπιονς Λιγκ και εδραίωναν την κυριαρχία τους εντός κι εκτός Αγγλίας!

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σάαρ, Μπράουν (120’), Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Χάργκρεϊβς, Σκόουλς (87’), Κάρικ, Ρονάλντο, Ρούνεϊ (101’), Τέβες - Άντερσον (120’), Γκιγκς (87’), Νάνι (101’)

Τσέλσι (Γκραντ): Τσεχ, Εσιέν, Καρβάλιο, Τέρι, Α. Κόουλ, Μακελελέ (120’), Μπάλακ, Λάμπαρντ, Τζο Κόουλ (99’), Μαλουντά (92’), Ντρογκμπά - Μπελέτι (120’), Καλού (92’), Ανελκά (99’).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα