Όταν ο μοναδικός Air έφτανε για 5η φορά στον τίτλο του MVP! (pics & vids)

Όταν ο μοναδικός Air έφτανε για 5η φορά στον τίτλο του MVP! (pics & vids)

bet365

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά... πέντε! Σαν σήμερα (18/5) πριν από 18 χρόνια ο μοναδικός Μάικλ Τζόρνταν κατακτούσε για 5η φορά στην καριέρα του τον τίτλο του MVP της regular season, μένοντας πίσω μόνο από τον Τζαμπάρ και το gazzetta.gr θυμάται τα κατορθώματα του «Air» λίγο πριν από το δεύτερο «αντίο» του.

Το 1998 αποτελεί μια χρονιά ορόσημο στην ιστορία των Σικάγο Μπουλς και του μεγάλου Μάικλ Τζόρνταν, καθώς μετά το φινάλε μίας ακόμα εκπληκτικής πορείας που τους οδήγησε στο three-peat, η δυναστεία των Unstop-A-Bulls ή Unforgetta-Bulls θα έφτανε στο τέλος της.

Ο Μάικλ Τζόρνταν τον Ιανουάριο του 1999, λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου θα ανακοίνωνε το δεύτερο «αντίο» του από την ενεργό δράση, το οποίο σήμανε παράλληλα και το οριστικό τέλος της εποχής «Air» στο Σικάγο.

Η σεζόν που προηγήθηκε παρ' όλα αυτά ήταν ιστορική τόσο για τους «Ταύρους», όσο και για τον Τζόρνταν από πολλές απόψεις. Ο «Air» μέσα στη χρονιά κατέκτησε ένα... σωρό τίτλους και διακρίσεις. Από το 6ο και τελευταίο του πρωτάθλημα, τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού, την παρουσία του σε ακόμα ένα All-Star Game (είχε αναδειχθεί MVP για 3η φορά στην καριέρα του), αλλά και τους τίτλους του πολυτιμότερου παίκτη της λίγκας, τόσο στη σειρά των τελικών, όσο και στη regular season, με τον τελευταίο μάλιστα να χρονολογείται ακριβώς 18 χρόνια πριν (18/5/1998).

Η ανάδειξη του για 5η φορά σε MVP της κανονικής διάρκειας (είχαν προηγηθεί οι αντίστοιχες διακρίσεις και για τις σεζόν 1988, 1991, 1992, 1996) πρόσθεσε ακόμα ένα παράσημο στη συλλογή του Τζόρνταν, καθώς τον ανέβασε στη 2η θέση της σχετικής λίστας, όπου και παραμένει μέχρι και σήμερα, «πιάνοντας» τον Μπιλ Ράσελ, μένοντας παράλληλα πίσω μόνο από τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ (6).

Οι Μπουλς τερμάτισαν στην 3η θέση της Ανατολής με ρεκόρ 62-20, με τον «Μr.23» να μετρά 28.7 πόντους (46.5% διπ., 23.8% τριπ.), 5.8 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ και 1.7 κλεψίματα και το βραβείο του MVP να αποτελεί απλά το... ορεκτικό, καθώς στη συνέχεια οδήγησε την ομάδα του Σικάγο στο 3ο της διαδοχικό πρωτάθλημα (6ο συνολικά), στο repeat των τελικών του 1997 απέναντι στους Τζαζ, ενώ παράλληλα αναδείχθηκε και MVP της σειράς (6η φορά στην καριέρα του) με 32.4 πόντους (46.2% διπ., 30.5% τριπ.) 5.1 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ και 1.5 κλεψίματα.

Αναλυτικά οι παίκτες με τους περισσότερους τίτλους MVP στη regular season:

Καρίμ Αμντούλ-Τζαμπάρ 6

Μάικλ Τζόρνταν 5

Μπιλ Ράσελ 5

Ουίλ Τσάμπερλεϊν 4

ΛεΜπρον Τζέιμς 4

Λάρι Μπερντ 3

Μάτζικ Τζόνσον 3

Μόζες Μαλόουν 3

Στέφεν Κάρι 2

Μελ Ντάνιελς 2

Τιμ Ντάνκαν 2

Καρλ Μαλόουν 2

Στιβ Νας 2

Μπομπ Πετίτ 2

Στην ίδια σειρά φυσικά και συγκεκριμένα στο φινάλε του Game 6, ο «Air» είχε ακόμα ένα ραντεβού με την «Ιστορία», καθώς με το σκορ 86-85 υπέρ των Τζαζ, «γονατίζει» τον Μπρίον Ράσελ και ευστοχεί σε ένα από τα σπουδαιότερα game-winner όλων των εποχών, 5.2" πριν από τη λήξη, το οποίο έμελλε να είναι και το τελευταίο του καλάθι με τη φανέλα των Μπουλς, χαρίζοντας τον τίτλο στην ομάδα του Σικάγο.

«Δεν αμφέβαλα ποτέ για την κατάληξη της προσπάθειας. Δεν αμφέβαλα ούτε στιγμή στη διάρκεια του αγώνα», είχε αναφέρει ο «MJ» αναπολώντας τη στιγμή που έχει μείνει για πάντα αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου, καθώς έγραψε με ιδανικό τρόπο τον επίλογο της δυναστείας των Μπουλς του Τζόρνταν.

 

NBA Τελευταία Νέα