Δύο χρόνια από τον θάνατο της Άννας Πολλάτου (pics)

Δύο χρόνια από τον θάνατο της Άννας Πολλάτου (pics)

bet365

Σαν σήμερα συμπληρώνονται 2 χρόνια από τον τραγικό θάνατο της Άννας Πολλάτου. Το gazzetta.gr θυμάται την ημέρα που ολόκληρη η Ελλάδα θρήνησε την απώλεια ενός αγαπημένου της παιδιού.

Η Ελλάδα θρηνεί άλλη μια τραγική απώλεια. Η είδηση «βύθισε» στο σκοτάδι ένα ολόκληρο έθνος. Η πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, Άννα Πολλάτου, θα χάσει την ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα.

Ήταν 17/5/2014 όταν η Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ είχε κατεύθυνση προς το λιμάνι της Κυλλήνης για να βρεθεί στην γενέτειρα της, την Κεφαλλονιά, ώστε να ψηφίσει στις εκλογές της 18ης του Μαΐου.

Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια για την όμορφη Άννα. Ο «χρόνος σταμάτησε» στη Εθνική Οδό Πύργου - Πατρών στο ύψος του γηροκομείου της Βάρδας, όταν η αθλήτρια έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και συγκρούστηκε με άλλο όχημα.

Ο θάνατος της νεαρής κοπέλας ήταν ακαριαίος και ολόκληρη η Ελλάδα θρηνεί ένα δικό της παιδί.

Ένα παιδί που από τα 5 της χρόνια άρχισε να ασχολείται με την ρυθμική γυμναστική και οι αγώνες της δικαιώθηκαν όταν κατάφερε και έφτασε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο σύνθετο ομαδικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000.

Μαζί με τις συναθλήτριες της δημιούργησαν άλλη μια στιγμή υπερηφάνειας για τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα που πονάει με τις θυσίες του κάθε αθλητή που αγωνίζεται με τα γαλανόλευκα χρώματα.

Αυτές οι στιγμές από τα κορίτσια της ρυθμικής ήταν πολλές...

Ένα χρόνο νωρίτερα είχε στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Οζάκα, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στις 10 κορίνες - 2 στεφάνια και 3 κορδέλες αλλά και το ασημένιο στο σύνθετο ομαδικό.

Επίσης το 1999 στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης κατέκτησε στα ίδια αγωνίσματα τρία χρυσά, πέρα από τις επιτυχίες της στα πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών.

Η Κεφαλονίτισσα Ολυμπιονίκης ολοκλήρωσε την καριέρα της το 2001, αλλά παρέμεινε κοντά στη ρυθμική γυμναστική, σε ρόλο προπονήτριας στα Μέγαρα, θέλοντας να βοηθήσει στην ανάδειξη των επόμενων πρωταθλητριών.

Άλλη μια φορά ο πόνος είναι ανείπωτος για ολόκληρη την χώρα.

Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε στο «αντίο» της Άννας.

Συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος όλοι θρηνούν για την 31χρονη αθλήτρια, που τόσο ξαφνικά θα χαθεί. Στην Κεφαλλονιά, εκεί που ήθελε να επιστρέψει για να κάνει οικογένεια, θα γραφτεί ο πρόωρος επίλογος για την νεαρή κοπέλα.

Ένα ολόκληρο νησί, μια ολόκληρη χώρα αποχαιρετά άλλο ένα παιδί της και ο πόνος καλύπτει σαν σκιά εκείνη την ημέρα.

Το πόρισμα για το αυτοκίνητο που συγκλονίζει

Πριν από περίπου ένα μήνα ήρθε στο φως της δημοσιότητας το πόρισμα για το δυστύχημα της Άννας Πολλάτου και προκαλεί αίσθηση.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Μαρακάκης, στο αυτοκίνητο διαπιστώθηκε «παντελής έλλειψη παθητικής ασφάλειας, το οποίο τελικά αποδείχτηκε πως με μια πολύ απλή σύγκρουση, που έγινε με πολύ λίγα χιλιόμετρα, ήταν μια ωρολογιακή βόμβα που έσκασε στα χέρια της οδηγού».

Τα στοιχεία έρχονται για να κάνουν, αν είναι δυνατόν, ακόμα πιο τραγική την είδηση.

«Προκλήθηκε μία σύγκρουση με ένα αγροτικό αυτοκίνητο που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα επίσης με λίγα χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε μία σύγκρουση με την πλάτη το όχημα της Άννας. Και ενώ φορούσε ζώνη θα περίμενε κανείς να έχει μια φυσιολογική κατάληξη το αυτοκίνητο με υλικές ζημιές. Τελικώς, αυτό που συνέβη ήταν να ξηλωθεί όλο το ταμπλό και να εισχωρήσει κατά μισό μέτρο μέσα στη καμπίνα».

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο της Άννας και κανένας δεν ξεχνά. Το χαμόγελο της Άννας έσβησε, αλλά θα παραμείνει για πάντα σαν πρότυπο στις καρδιές μιας ολόκληρης χώρας...

 

Τελευταία Νέα