Η γκολάρα του Ζιντάν με τη Λεβερκούζεν και το 9ο της Ρεάλ! (pics & vid)

Η γκολάρα του Ζιντάν με τη Λεβερκούζεν και το 9ο της Ρεάλ! (pics & vid)

bet365

Σαν σήμερα πριν 14 χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης φόραγε το 9ο «στέμμα» της ιστορίας της, επικρατώντας της Μπάγερ Λεβερκούζεν στον τελικό του Χάμπτεν Παρκ και με τον Ζινεντίν Ζιντάν να «γράφει» ιστορία.

Οι «μερέγχες» είχαν επανέλθει στα ρεκόρ του περασμένου αιώνα, όταν και είχαν κατακτήσει φορές την κούπα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Με μπροστάρηδες τους περίφημους «Galácticos» που σχημάτιζαν μια ομάδα-όνειρο στο Μπερναμπέου (Ραούλ, Ρομπέρτο Κάρλος, Φίγκο, Μοριέντες και φυσικά Ζιντάν), στόχευαν στην κορυφή της Ευρώπης και τελικά τα κατάφεραν.

Έχοντας αφήσει πίσω τους τις Ρόμα, Λοκομοτίβ Μόσχας, Άντερλεχτ και Παναθηναϊκό, Σπάρτα Πράγας και Πόρτο κατά σειρά στις φάσεις των ομίλων, έφτασαν στα νοκ άουτ, όπου απέκλεισαν τη Μπάγερν Μονάχου στα προημιτελικά και τη Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά, «επισφράγισαν» την παρουσία της στον 12ο τελικό της ιστορίας τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου περίμενε η έκπληξη της διοργάνωσης και «πρωτάρα» Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Το Χάμπντεν Παρκ, γεμάτο από 50.499 θεατές, είδε τον Ζιντάν να σημειώνει ένα σπουδαίο γκολ, το ωραιότερο σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ρομπέρτο Κάρλος έκανε ένα απίθανο γύρισμα από τα αριστερά και ο Ζινεντίν Ζιντάν έδωσε με το αριστερό του πόδι μυθικές διαστάσεις στον τελικό, σημειώνοντας ένα μοναδικής ομορφιάς τέρμα.

Ο Γάλλος έκανε το 2-1, αφού οι Γερμανοί είχαν ισοφαρίσει με τον Λούσιο το γκολ του Ραούλ στο 9’. Συνολικά η Λεβερκούζεν δεν κατάφερε να κοντράρει με διάρκεια την ποιότητα των Μαδριλένων, χάνοντας τελικά με 2-1.

Η Ρεάλ έβαζε την τροπαιθήκη της το 9ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της, τελευταίο μέχρι τον τελικό της Λισαβόνας το 2014, όταν κι έφτασε στην «decima».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα