Όταν η Μπαρτσελόνα διέλυε τη Μπάγερν του Γκουαρδιόλα… (vid)

Όταν η Μπαρτσελόνα διέλυε τη Μπάγερν του Γκουαρδιόλα… (vid)

bet365

Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο οι «μπλαουγκράνα» έδιναν αληθινή παράσταση ποδοσφαίρου στο Καμπ Νόου, στεναχωρώντας τον πρώην προπονητή τους και βάζοντας τις βάσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ στο Βερολίνο!

Η κλήρωση της Μπαρτσελόνα με τη Μπάγερν Μονάχου στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ 2014-15 δημιούργησε προσδοκίες για δυο εντυπωσιακές αναμετρήσεις, ανάμεσα στους Καταλανούς που γιγαντώθηκαν απ’ τον Πεπ Γκουαρδιόλα, που όμως πλέον βρισκόταν στη Βαυαρία και προπονούσε την ομάδα του Μονάχου.

Παραμονές του πρώτου αγώνα στη Βαρκελώνη ο Νόιερ... βιάστηκε να τονίσει πως «θα δείξουμε στον Μέσι ποιος είναι το αφεντικό». Ο Μέσι μάλλον σκέφτηκε πως υπάρχουν ακόμα… άπιστοι για τις ικανότητες του και βάλθηκε να δώσει απαντήσεις. Έτσι, στο 100ό του ευρωπαϊκό του ματς έκανε πράγματα και θαύματα και πρωταγωνίστηκε σε ένα ονειρώδες για τους φίλους της Μπαρτσελόνα 3-0.

Ενώ στο πρώτο μέρος είχαν την πρωτοβουλία, οι Καταλανοί έπρεπε να περιμένουν ως το 77' Ο Αλβες άρχισε τη φάση και ο Μέσι με φανταστικό σουτ πέτυχε το 1-0.

Το 2-0 δε μνημονεύεται ακόμα… Ο Αργεντινός αφού... ζάλισε τον Μπόατενγκ με απίθανο πλασέ. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με σούπερ ασίστ έδωσε την ευκαιρία στον Νεϊμάρ με υπέροχο πλασέ να διαμορφώσει το 3-0!

Στον επαναληπτικό η Μπάγερν πήρε τη νίκη με 3-2, όμως αυτό δεν αρκούσε για να στερήσει απ’ την ομάδα του Λουίς Ενρίκε την πρόκριση στον τελικό του Βερολίνου. Εκεί συνάντησε τη Γιουβέντους, της οποίας επικράτησε με 3-1 και κατέκτησε το 4ο Τσάμπιονς Λιγκ σε 10 χρόνια.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μαστσεράνο (89' Μπαρτρά), Ντάνι Άλβες, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (82' Τσάβι), Ινιέστα (87' Ραφίνια), Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Μπόατενγκ, Μπενάτια, Μπερνάτ, Ραφίνια, Λαμ, Αλόνσο, Σβαϊνστάιγκερ, Αλκάνταρα, Μίλερ (79’ Γκέτσε), Λεβαντόφσκι

Θυμηθείτε τα γκολ:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα