Όταν ο Μουρίνιο πανηγύριζε τρέχοντας στο Καμπ Νόου (vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Όταν ο Μουρίνιο πανηγύριζε τρέχοντας στο Καμπ Νόου (vid)

bet365

Συμπληρώθηκαν οκτώ χρόνια από τον ημιτελικό του Champions League στο Καμπ Νόου, όταν ο Μουρίνιο... πάρκαρε το πούλμαν της Ίντερ απέναντι στη Μπάρτσα, πήρε σκορ πρόκρισης και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό τρέχοντας στον αγωνιστικό χώρο!

Στις 28 Απριλίου 2010 παίχθηκε το πρώτο ίσως επεισόδιο της «έχθρας» που κυριάρχησε στο ισπανικό ποδόσφαιρο στη συνέχεια, αυτό ανάμεσα στον Ζοζέ Μουρίνιο και τη Μπαρτσελόνα.

Για τα ημιτελικά του Champions League, η Ίντερ του Πορτογάλου ταξίδευε στη Βαρκελώνη για να υπερασπιστεί το 3-1 του πρώτου αγώνα στο Μεάτσα, απέναντι στους «μπλαουγκράνα» του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η... κατηφόρα της Μπαρτσελόνα ξεκίνησε νωρίς, με τους Μέσι, Ιμπραΐμοβιτς και Πέδρο να μαρκάρoυν ακόμα και τον Ζούλιο Σέζαρ, θέλοντας ένα γρήγορο γκολ. Ο Μουρίνιο όμως είχε κατεβάσει την ομάδα του έτοιμη να κάνει τα πάντα, ώστε να πάρει την πρόκριση.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν περάσει καν τη σέντρα και η αποβολή του Μότα στο 28' την έκανε ακόμα πιο αμυντική. Η κατοχή της μπάλας έφτασε έως και το 75-25, όμως ουσία «μηδέν» για τους Καταλανούς, που γύριζαν τη μπάλα περιμετρικά της αντίπαλης περιοχής, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν.

Στο 84' τελικά ο Πικέ κατάφερε να σκοράρει (από θέση οφσάιντ), όμως ήταν πια αργά. Ο Μπόγιαν σκόραρε στο 91', όμως ο διαιτητής Ντε Μπλέκερε το ακύρωσε, μάλλον υπερβολικά, καθώς είχε προηγηθεί χέρι του Τουρέ.

Η λήξη βρήκε τους «νερατζούρι» να παίρνουν το εισιτήριο της πρόκρισης στον μεγάλο τελικό του Μπερναμπέου και τον Ζοζέ Μουρίνιο να πανηγυρίζει, τρέχοντας επιδεικτικά στο κέντρο του γηπέδου, δείχνοντας τους 5.000 οπαδούς της Ίντερ που ταξίδεψαν στην Βαρκελώνη και να ξεσαλώνει, με το ποτιστικό σύστημα του γηπέδου να έχει ανοίξει και να τον βρέχει!

Θυμηθείτε τις στιγμές:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα