Σαν σήμερα: Το καρέ του Λεβαντόφσκι στη Ρεάλ Μαδρίτης! (vid)

Gazzetta team
Σαν σήμερα: Το καρέ του Λεβαντόφσκι στη Ρεάλ Μαδρίτης! (vid)

bet365

Στις 24 Απριλίου 2013 ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πετύχαινε τέσσερα γκολ σε βάρος της «βασίλισσας» στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, δίνοντας ποδοσφαιρικό σόου και στέλνοντας ουσιαστικά τη Ντόρτμουντ στον τελικό του Λονδίνου.

Στην τετράδα με Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα και Ντόρτμουντ, στους «μερέγχες» του Ζοζέ Μουρίνιο έλαχε η πιο εύκολη αντίπαλος. Θεωρητικά πάντα. Στην πράξη, καμία σχέση. Οι Βαυαροί έκαναν «πάρτυ» απέναντι στους Καταλανούς με συνολικό σκορ 7-0 και η Ρεάλ γινόταν το «θύμα» ενός τρομερού Λεβαντόφσκι και των υπόλοιπων παικτών του Κλοπ.

Ο πρώτος αγώνας γινόταν στο Bεστφάλεν και η Ντόρτμουντ κάθε άλλο παρά «ψαρωμένη» ξεκίνησε. Ο Πολωνός στράικερ σκόραρε στο 10’ κι έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, όμως συνολικά η εικόνα ήταν εντυπωσιακή. Οι Γερμανοί είχαν επιβληθεί ολοκληρωτικά απ’ την αρχή και δεν κάμφθηκαν ούτε απ’ την ισοφάριση του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 43’. Υπήρχαν ακόμα 45’ μπροστά, στα οποία ο Λεβαντόφσκι θα έγραφε μια ραψωδία!

Στο 50’ εκμεταλλεύτηκε την τραγική αντίδραση του Βαράν και του Ράμος, κάνοντας το 2-1 και στο 55’ είχε ανεβάσει το σκορ στο 3-1 με «χορευτικό» μέσα στην περιοχή. Η Ρεάλ προσπαθούσε ανεπιτυχώς να ξεπεράσει το σοκ, μέχρι το 66’, όταν ο Ρόις κέρδισε πέναλτι. Ο «Λέβα» πήρε φόρα κι έδωσε μια ακόμη «σφυριά» στο κεφάλι του Μουρίνιο και της Ρεάλ, ολοκληρώνοντας το one man show του!

Έτσι έφτασε τα 10 γκολ στη σεζόν, με τα πέντε να είναι εις βάρος των «μπλάνκος», αφού είχε σκοράρει και στους ομίλους, στον αγώνα της Γερμανίας!

Η δε Ντόρτμουντ άντεξε στη ρεβάνς, όπου έχασε μεν με 2-0, όμως πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Γουέμπλεϊ, όπου αντιμετώπισε τη Μπάγερν σε έναν τελικό - γερμανική υπόθεση και γνώρισε την ήττα με 2-1.

Θυμηθείτε τα γκολ του Λεβαντίφσκι στο αξέχαστο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα