Μνήμες κυριαρχίας και ... παρασκήνιο για Μπάγερν! (pics+vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Μνήμες κυριαρχίας και ... παρασκήνιο για Μπάγερν! (pics+vid)

bet365

Το πρώτο από τα τρία σερί ευρωπαϊκά στα μέσα της δεκαετίας του '70 πανηγύρισε η Μπάγερν Μονάχου την τελευταία φορά που συνάντησε την Ατλέτικο Μαδρίτης. Το... παρασκήνιο με τον φωτογράφο και το γκολ του Σβάρτσενμπεκ.

Οι Βαυαροί, είχαν μια από τις καλύτερες ομάδες και αυτό, το απέδειξε το γεγονός πως κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης τρεις διαδοχικές αγωνιστικές περιόδους, από το 1974 μέχρι και το 1976!

Αν και τα τρία αυτά τρόπαια μπορούν να θεωρηθούν το ... πικ της φόρμας στην οποία βρέθηκαν οι Βαυαροί εκείνη την εποχή υπό τις οδηγίες του Ούντο Λάτεκ, ήταν ουσιαστικά η... αρχή του τέλους για μια ομάδα που ήταν μαζί από το 1968 και το επόμενο καλοκαίρι πανηγύρισαν την κατάκτηση του γερμανικού πρωταθλήματος, με πρωταγωνιστές, μόλις 13 ποδοσφαιριστές!

Το 1974, λοιπόν, η Μπάγερν Μονάχου έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και το κατέκτησε, ακόμα κι αν χρειάστηκε δύο αγώνες απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στις πρώτες και τελευταίες τους συναντήσεις μέχρι τους φετινούς ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Βαυαροί, που το 1973 είχαν αποκλειστεί από τον Άγιαξ στα προημιτελικά με βαριά ήττα, έσωσαν την τελευταία στιγμή τον τελικό με τους «ροχιμπλάνκος»,αφού, ισοφάρισαν 20'' πριν από τη λήξη της παράτασης! Ο Λουίς Αραγονιές ήταν εκείνος που έβαλε μπροστά την Ατλέτικο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 114' για να έρθει ο Σβάρτσενμπεκ και να ισοφαρίσει με μακρινό σουτ.

Σ' εκείνο το γκολ, λέγεται πως ο πορτιέρο της ομάδας της Μαδρίτης, Μιγκέλ Ρέινα (ναι, ο πατέρας του Πέπε), μιλούσε με τον φωτογράφο πίσω από την εστία του, με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί τελείως από το σουτ και να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του, για να οδηγηθεί ο μεγάλος τελικός σε ρεβάνς.

Δύο μέρες αργότερα, οι Ούλι Χένες και Μίλερ, σκόραραν από δύο φορές για να πάρει το τρόπαιο η Μπάγερν Μονάχου με το τελικό 4-0 και να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης για το 1974, πράγμα που έκανε και τις δύο επόμενες σεζόν!

«Δεν υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο μυστικό για την επιτυχία μας εκείνα τα χρόνια. Ήμασταν απλά μια ομάδα που ήταν ίδια και απαράλλαχτη για πέντε – έξι χρόνια, ξέραμε πως να παίξουμε, ήμασταν και όλοι από το Μόναχο και αγαπούσαμε την ομάδα. Είχαμε τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο εκείνη την εποχή, σε καίριες θέσεις μέσα στο γήπεδο» ήταν τα λόγια του άλλοτε χαφ της Μπάγερν, Φραντς Ροθ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα