Όταν ο Μάικ έγινε... Μάικλ Τζόρνταν (pics & vids)

Όταν ο Μάικ έγινε... Μάικλ Τζόρνταν (pics & vids)

bet365

Tο απίθανο buzzer-beater του Τζένκινς έδωσε τον τίτλο του ΝCAA στο Villanova, όμως 34 χρόνια πριν, σε έναν αντίστοιχο τελικό, ένα άλλο κολεγιόπαιδο, ονόματι Μάικ, πετύχαινε το πρώτο μεγάλο καλάθι της καριέρας του, συστήνοντας στον πλανήτη τον Μάικλ Τζόρνταν. Tο gazzetta.gr θυμάται το πρώτο ιστορικό βράδυ του «Air».

Villanova και North Carolina πρόσφεραν συγκλονιστικό θέαμα στον τελικό του Final-Four του NCAA στο Χιούστον, με τους Wildcats να αναδεικνύονται πρωταθλητές χάρη στο απίθανο buzzer-beater τρίποντο του Κρις Τζένκινς,, προς απογοήτευση του Μάικλ Τζόρνταν που βρισκόταν στις εξέδρες του NRG Stadium, παρακολουθώντας με αγωνία τις προσπάθειες των αγαπημένων του Tar Heels.

Ο Μάρκους Πέιτζ στα 4,7 δευτερόλεπτα ισοφάρισε με «τρελό» τρίποντο σε 74-74 για το North Carolina, πετυχαίνοντας το καλάθι του αγώνα για την ώρα, καθώς ο 23χρονος φόργουορντ του Villanova είχε αντίθετη άποψη. Με τη μπάλα να ζυγίζει... τόνους πια, ο Τζένκινς «εκτέλεσε» τους Tar Heels, σημειώνοντας ένα από τα σπουδαιότερα buzzer-beaters στην ιστορία του NCAA.

Παρακολουθώντας αυτό το απίθανο φινάλε σίγουρα ο «Air» θα θυμήθηκε τα...νιάτα του, όταν ο ίδιος χάριζε στον τελικό του κολεγιακού πρωταθλήματος του 1982 τη νίκη στο Νorth Carolina, πετυχαίνοντας το νικητήριο καλάθι της αναμέτρησης, 17 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, για τον πρώτο τίτλο της τεράστιας καριέρας του. Στην τελευταία του επίθεση του παιχνιδιού, ο Φρεντ Μπράουν υπέπεσε σε λάθος, δίνοντας τη μπάλα στον Τζέιμς Ουόρθι και κάπου εκεί οι Tar Heels «σφράγισαν» τη νίκη και τον τίτλο.

Σε αρκετές συνεντεύξεις του κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Μάικλ Τζόρνταν έχει σταθεί στο ρόλο που έπαιξε το συγκεκριμένο σουτ στη διαμόρφωση της μετέπειτα θρυλικής πορείας που ακολούθησε και το ίδιο τόνισε και κατά τη διάρκεια της χθεσινής (4/4) παρουσίας του στο NRG Stadium, μιλώντας στον Κρεγκ Σέιγκερ:

«Από εδώ άρχισαν όλα. Αυτές είναι οι ρίζες μου. Αυτή είναι η ευκαιρία μου να επιστρέφω πίσω και να υποστηρίζω το πανεπιστήμιο απ' όπου ξεκίνησα», ανέφερε αρχικά ο «Air» ενώ στη συνέχεια, σχολιάζοντας το game-winner του στον τελικό του 1982, πρόσθεσε:

«Ήταν η στιγμή που γεννήθηκε ο Μάικλ Τζόρνταν. Πριν από εκείνο το σουτ ήμουν απλά ο Μάικ Τζόρνταν. Με αυτό το σουτ ξεκίνησε η καριέρα μου και ευτυχώς όλα εξελίχθηκαν ιδανικά».

Σε μια αναμέτρηση με 15 αλλαγές στο προβάδισμα, με τις δύο ομάδες να μένουν δίπλα-δίπλα στο σκορ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Freshman Mάικλ Τζόρνταν μέτρησε 16 πόντους (7/13 διπ., 2/2 βολ.), 9 ριμπάουντ και 2 ασίστ, αλλά πάνω απ' όλα έδειξε για πρώτη φορά στον κόσμο πως είναι γεννημένος για τις μεγάλες στιγμές, δίνοντας μας μία πρώτη μικρή γεύση από το μεγαλείο του.

Για την ιστορία πρώτος σκόρερ για το North Carolina ήταν ο Τζέιμς Ουόρθι με 28 πόντους, ενώ ο Σαμ Πέρκινς είχε 10 πόντους και 7 ριμπάουντ. Για το Georgetown, ο Πάτρικ Γιούινγκ είχε 23 πόντους και 11 ριμπάουντ, με τους Έρικ Φλόιντ και Έρικ Σμιθ να τον ακολουθούν με 18 και 14 πόντους αντίστοιχα.

 

NCAA Τελευταία Νέα