Σαν σήμερα: Tο τελευταίο παιχνίδι regular season του Τσέιμπερλεϊν (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
Σαν σήμερα: Tο τελευταίο παιχνίδι regular season του Τσέιμπερλεϊν (pics)

bet365

Στις 28 Μαρτίου 1973, ο Ουίλτ Τσέιμπερλεϊν αγωνίστηκε στον τελευταίο αγώνα σε κανονική περίοδο της σεζόν στην καριέρα του, σημειώνοντας μόλις 1 πόντο (1/2 βολές) στη νίκη των Λέικερς με 96-89 επί των Ουόριορς. Θυμηθείτε τα τρομερά ρεκόρ, ιστορίες και τη ζωή ενός εκ των «θρύλων» της ιστορίας του ΝΒΑ.

Σε κάθε λίστα με ρεκόρ στο ΝΒΑ, κάπου στα… ψηλά πατώματα υπάρχει το όνομα του Ουίλτ Τσέιμπερλεϊν, ενός παίκτη-«μύθου» για το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο κατά τις δεκαετίες των ’60s και των ’70s.

Σαν σήμερα, πριν από 43 χρόνια, ο θρυλικός σέντερ των Φιλαδέλφια/ Σαν Φρανσίσκο Ουόριορς (1959-65), των Σίξερς (1965-68) και των Λέικερς (1968-73), κορυφαίος ριμπάουντερ στην ιστορία του ΝΒΑ και κάτοχος πολλών διαφορετικών ρεκόρ, έπαιξε για τελευταία φορά σε κανονική περίοδο στο πρωτάθλημα, μέχρι την απόσυρση του απ’ την ενεργό δράση στο τέλος της επόμενης σεζόν.

Αυτό ήταν μόλις το τρίτο παιχνίδι σ’ όλη του την καριέρα που δεν επιχείρησε ούτε ένα σουτ εντός πεδιάς, ενώ το… ανύπαρκτο σκοράρισμα του καταμαρτυρά την κατάσταση του εκείνη την περίοδο και σίγουρα αποτελεί το πιο παράδοξο ρεκόρ απ’ όσα δημιούργησε ο «Wilt the Stilt».

Εκείνη τη χρονιά, οι Λέικερς, με ρεκόρ 60-22 έφτασαν μέχρι τους τελικούς, όπου όμως ηττήθηκαν απ’ τους Νιού Γιόρκ Νικς. Ο Τσέιμπερλεϊν έπαιξε ακόμα και στα 37 του, ένα βήμα πριν την απόσυρση του, ήταν πρωταγωνιστής για τους «Λιμνανθρώπους», για τους οποίους έπαιζε 43.2 λεπτά ανά παιχνίδι!

Με αφορμή τη μέρα που ο Τσέιμπερλεϊν έπαιξε για τελευταία φορά, το Gazzetta.gr θυμάται σε κάθε άρθρο και μια διαφορετική… ιστορία για τον θρυλικό σέντερ, ίσως τον κορυφαίο όλων των εποχών!

Αρχικά, μια αναδρομή σ’ όλη τη ζωή και την καριέρα του, με αφορμή την επέτειο θανάτου του.

Επίσης, το απίστευτο αρνητικό ρεκόρ βολών ενός κατά τ' άλλα αψεγάδιαστου παίκτη, καθώς και τους... επίδοξους μιμητές του τα τελευταία χρόνια!

Ακόμα, την τρομερή επίδοση των 100 πόντων σ' έναν αγώνα!

Θυμηθείτε εξάλλου τη σεζόν κατά την οποία ο Τσέιμπερλεϊν πέτυχε 4.000 πόντους, όντας ο πρώτος και ο μοναδικός, καθώς και τους αριθμούς που «μιλούν» από μόνοι τους!

Οι επιδόσεις και τα ρεκόρ που προσέφερε στη Λίγκα και το άθλημα ο «Wilt the Stilit» οδήγησαν τις Αμερικανικές Ταχυδρομικές Υπηρεσίες να τον κάνουν... γραμματόσημο!

Τέλος, το ρεκόρ του Αντρέ Ντράμοντ, που τον έφεραν ένα μικρό βήμα πιο κοντά στον μύθο του Τσέιμπερλεϊν!

 

NBA Τελευταία Νέα