Ο κόκκινος... σίφουνας στο «Ολντ Τράφορντ» (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Ο κόκκινος... σίφουνας στο «Ολντ Τράφορντ» (vid)

bet365

Η σπανιότητα ενός τόσο επιβλητικού αποτελέσματος της Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ», το κάνει ξεχωριστό. Και σαν σήμερα, οι οπαδοί των «κόκκινων» θυμούνται την «τεσσάρα» επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2009!

Έπειτα από εκείνο το τεράστιο αποτέλεσμα για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, το επόμενο – και τελευταίο μέχρι σήμερα – διπλό του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ στο «Ολντ Τράφορντ» ήρθε επίσης με επιβλητικό τρόπο, αλλά σημειώθηκε το 2014, στην καταστροφική παρουσία του Ντέιβιντ Μόγιες στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων».

Η ιστορική κόντρα της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μεταφερθεί πλέον στην... ευρωπαϊκή σκηνή με τη μάχη των δυο στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ και οι «κόκκινοι» καλούνται να υπερασπιστούν στη ρεβάνς του Μάντσεστερ το υπέρ τους 2-0 από το πρώτο ματς.

Θα πάρει την πρόκριση στους «8» του Europa League η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Σε απόδοση 2.40 στην Interwetten η νίκη των «κόκκινων διαβόλων» κόντρα στη Λίβερπουλ.

Στόχος, θα είναι να πάρουν την πρόκριση, με όποιο σκορ κι αν έρθει αυτή, ωστόσο, έχουν την ευκαιρία για κάτι πολύ καλό δεδομένης και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Γιουνάιτεντ.

Το 2009, λοιπόν, σαν σήμερα, 14 Μαρτίου, η Λίβερπουλ έκανε... πάρτι στο «Ολντ Τράφορντ» και παρά το γεγονός πως είχε βρεθεί να κυνηγάει στο σκορ έπειτα από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο (23'), σε ... βουτιά του Παρκ που εκμεταλλεύτηκε τον τρόπο με τον οποίο έπεσε στα πόδια του ο Ρέινα.

Ο Φερνάντο Τόρες ισοφάρισε (28') έπειτα από το σοβαρό λάθος του Νεμάνια Βίντιτς σε μια μπαλιά που δεν έμοιαζε καθόλου μα καθόλου επικίνδυνη για τα καρέ του Φαν ντερ Σαρ για ν' ακολουθήσει... κόκκινος σίφουνας.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζέραρντ (44') και στην επανάληψη, όλα ήταν... μαγικά για τη Λίβερπουλ. Ο Φάμπιο Αουρέλιο με όμορφη εκτέλεση φάουλ το οποίο κέρδισε ο Τζέραρντ μαζί με την αποβολή του Νεμάνια Βίντιτς, έκανε το 3-1 (77'), για να έρθει ο Ντοσένα με ωραίο ψιλοκρεμαστό πλασέ στην εκπνοή των 90' να προκαλέσει... απόλυτη σιωπή στο «Ολντ Τράφορντ».

Οι συνθέσεις εκείνου του παιχνιδιού:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φαν ντερ Σαρ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Ο'Σέι, Κάρικ (74' Γκιγκς), Παρκ (74' Μπερμπάτοφ), Άντερσον (74' Σκόουλς), Τέβες, Ρούνεϊ, Κριστιάνο Ρονάλντο

Λίβερπουλ: Ρέινα, Κάραγκερ, Χίπια, Φάμπιο Αουρέλιο, Σκρτελ, Μασεράνο, Τζέραρντ (90' Ελ Ζαρ), Ριέρα (68' Ντοσένα), Λούκας Λέιβα, Κάουτ, Φερνάντο Τόρες (81' Μπάμπελ)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα