Όταν ο Παναθηναϊκός τσάκισε τους «δράκους» του Μουρίνιο (vid)

Όταν ο Παναθηναϊκός τσάκισε τους «δράκους» του Μουρίνιο (vid)

Η μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού για ευρωπαϊκή πορεία που θα έμενε στην ιστορία έπειτα από εκείνη του '71 δεν ολοκληρώθηκε όπως θα ήλπιζαν όλοι πριν από 13 χρόνια, ωστόσο, σαν σήμερα επιτεύχθηκε μια από τις σπουδαιότερες εκτός έδρας νίκες...  

Όταν ο Παναθηναϊκός τσάκισε τους «δράκους» του Μουρίνιο (vid)

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει πει για εκείνο το ματς ήταν από τα πλέον καθοριστικά, τόσο για εκείνη την αγωνιστική περίοδο και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού με τους «δράκους», όσο και για ορισμένες σκέψεις που έκανε ωριμάζοντας το απόλυτα ποδοσφαιρικό μυαλό του.

Ο Παναθηναϊκός του Σέρχιο Μαρκαριάν, κατάφερε να περάσει από το «Ντας Άντας» με τη κεφαλιά του Εμάνουελ Ολισαντέμπτε που τρέλανε τους οπαδούς του «τριφυλλιού» οι οποίοι είχαν κάνει το ταξίδι μέχρι την Πορτογαλία για να παρακολουθήσουν το πρώτο παιχνίδι για τα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA.

Το 1-0 εκείνης της ημέρας, της 13ης Μαρτίου του 2003, αποτέλεσε και την πρώτη εντός έδρας ήττα για την Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο από την έναρξη εκείνης της αγωνιστικής περιόδου!

Ο «special one» (προτού βέβαια αυτοχαρακτηριστεί έτσι) είχε συγχαρεί τους «πράσινους» για το εξαιρετικό αποτέλεσμα, ωστόσο, είχε... προειδοποιήσει για τα 90 λεπτά που απέμεναν στον επαναληπτικό της Λεωφόρο και ήδη το μυαλό του είχε αρχίσει να καταστρώνει το σχέδιο, πάνω στο οποίο βάδισε η Πόρτο για να πάρει τελικά την πρόκριση στην παράταση με το τελικό 2-0, φτάνοντας μέχρι το φινάλε και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου.

Το φινάλε μπορεί να ήταν άδοξο, όμως η νύχτα εκείνη παραμένει μια από τις πιο λαμπερές του ευρωπαίου Παναθηναϊκού...

Best of internet