Flashback: Ο Ρόι Μακάι πετυχαίνει το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ! (vids)

Flashback: Ο Ρόι Μακάι πετυχαίνει το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ! (vids)

bet365

Η διοργάνωση της σεζόν 2006-07 μνημονεύεται έως σήμερα ως ξεχωριστή, καθώς στους αγώνες της φιλοξενεί ένα μοναδικό ρεκόρ: το γρηγορότερο τέρμα, σαν σήμερα, στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ απ’ τον Ρόι Μακάι στον «σοκαριστικό» χρόνο των 11 δευτερολέπτων μετά τη σέντρα!

Μπορεί στο τέλος της χρονιάς η Μίλαν να ήταν αυτή που πανηγύρισε την κατάκτηση της κούπας με 2-1 επί της Λίβερπουλ στον τελικό της Αθήνας, όμως οι φίλοι της Μπάγερν Μονάχου αλλά και οι οπαδοί σ’ όλο τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να ζήσουν κάτι μοναδικό. Το γκολ του Ολλανδού στράικερ των Βαυαρών στον επαναληπτικό της φάσης των «16» με τη Ρεάλ Μαδρίτης, σαν σήμερα (7/3/07) είναι το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης!

Ο Μακάι δεν… κρατιόταν στην «Allianz Arina»! Οι «μερέγχες» του Φάμπιο Καπέλο ταξίδεψαν στο Μόναχο για να υπερασπιστούν το 3-2 του πρώτου αγώνα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, όμως η Μπάγερν δεν χρειαζόταν να κάνει πολλά για να το ανατρέψει. Ειδικά μετά το χτύπημα του Ολλανδού επιθετικού, έγινε πολύ πιο απλό!

Σέντρα λοιπόν για τη Ρεάλ, με τον Ρομπέρτο Κάρλος να παίρνει τη μπάλα και να χάνει το κοντρόλ, τον Σαλιχάμιζιτς να την κλέβει, να την ανοίγει, να κάνει πάσα στον Μακάι κι αυτός να πλασάρει τον Κασίγιας, γράφοντας ιστορία!

Τελικά η Μπάγερν πήρε τη νίκη με 2-1 (Λούσιο 66’, Φαν Νίστελροϊ 83’ πεν.) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, για να αποκλειστεί απ’ τη μετέπειτα νικήτρια Μίλαν.

Τα πέντε πιο γρήγορα γκολ στην ιστορία του θεσμού:

1) Ρόι Μακάι 10.12’’ | 2007

2) Ζόνας 10.96’’ | 2011

3) Ζιλμπέρτο Σίλβα 20.07’’ | 2002

4) Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο 20.12’’ | 1997

5) Κλάρενς Ζέεντορφ 21.06’’ | 2005

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα